"KARAĐORĐE" ĆE IMATI SPRAT I SPORTSKU SALU: Polovinom sledeće godine počinje rekonstrukcija škole na Voždovcu

B. B.

23. 08. 2022. u 10:16

POSLE više decenija, OŠ "Karđorđe" na Voždovcu će konačno biti proširena - dogradnjom sprata, a đaci će dobiti i modernu fiskulturnu salu. Broj dece u ovoj osmoletki, povećava se iz godine u godinu, pa su postojeći prostorni kapaciteti nedovoljni za normalno odvijanje nastave.

КАРАЂОРЂЕ ЋЕ  ИМАТИ СПРАТ И  СПОРТСКУ САЛУ: Половином следеће године почиње реконструкција школе на Вождовцу

ULAGANjE Zgrada osmoletke na Voždovcu, Foto A. Stanković

Prema rečima Obrada Drakulića, direktora škole, u poslednjih 12 godina učenika je duplo više, sa 540 na 930 učenika. Škola ima 17 učionica i 34 odeljenja, u dva objekta, tako da je veoma teško smestiti sve đake i organizovati nastavu. Stara zgrada će sledeće godine "proslaviti" 100. rođendan i postaće kulturno dobro, tako da su bilo kakvi radovi zabranjeni bez odobrenja nadležnih.

Foto A. Stanković

- Dogradnjom i rekonstrukcijom škole, đaci će dobiti 40 kabineta i učionica, kao i salu koja će biti dimenzija košarkaškog igrališta - kaže Drakulić.

- Između stare i nove zgrade biće uspostavljena takozvana "topla veza", tako da će đaci moći da dolaze na časove fizičkog, ručak i zbog drugih aktivnosti, a da pritom ne izlaze napolje. Glavni projekat bi trebalo da bude završen do kraja godine, a radovi da počnu u junu sledeće.

Investitor je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije.

JAVNI UVID

OD 25. avgusta do 2. septembra u zgradi javne uprave, biće predstavljen urbanistički projekat za rekonstrukciju, dogradnju, adaptaciju i formiranje građevinske parcele, koji je izradio Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024