BOVAN NOVI PREDSEDNIK OPŠTINE: Aleksandar Šapić posle deset godina dobio naslednika na mestu prvog čoveka Novog Beograda

Š. M.

28. 07. 2022. u 06:26

BOJAN Bovan juče je na sednici Skupštine opštine Novi Beograd izabran za predsednika, a na tom mestu nasledio je sadašnjeg gradonačelnika Aleksandra Šapića.

БОВАН НОВИ ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ: Александар Шапић после десет година добио наследника на месту првог човека Новог Београда

Foto: N. Skenderija

Takođe, izabrani su i njegov zamenik, kao i članovi veća. Kako je Bovan istakao za "Novosti", fokus novog rukovodstva u narednom periodu biće poboljšanje života svih žitelja Novog Beograda.

Bovan je predložen na sastanku Opštinskog odbora Srpske napredne stranke, na kome su članovi odbora jednoglasnom odlukom podržali njegovu kandidaturu. Izbor za prvog čoveka najmnogoljudnije opštine u Srbiji počeo je juče u 18.00, a ukupno su glasala 34 odbornika. Tri listića su bila nevažeća, dok je za Bovanov izbor glasao 31 odbornik.

Njegova zamenica u naredne četiri godine biće Jasmina Đorđević. Tako je posle decenije na čelu ove lokalne samouprave Aleksandra Šapića nasledilo novo rukovodstvo.

Bovan je rođen 1969. godine u Kosovskoj Mitrovici, a diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu. U periodu od 2008. do 2012. godine bio je u kabinetu gradonačelnika. Od 2012. radio je u Sekretarijatu za saobraćaj da bi nakon toga bio direktor SC "11. April". Takođe, bio je i odbornik u opštini Novi Beograd, pa je tako upoznat sa svim problemima sa kojima se ova lokalna samouprava suočava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna