MARATON PARALIŠE GRAD: Zbog održavanja sportskog događaja večeras u ponoć počinje zatvaranje mnogobrojnih ulica

Š. Marović

14. 05. 2022. u 08:51

ČAK 85 autobuskih, tramvajskih i trolejbuskih linija sutra od ponoći do nedelje, najkasnije u 17 sati pretrpeće velike izmene zbog zatvaranja ulica povodom održavanja 35. Beogradskog maratona.

МАРАТОН ПАРАЛИШЕ ГРАД: Због одржавања спортског догађаја вечерас у поноћ почиње затварање многобројних  улица

Foto M. Vukadinović

Na građane se apeluje da automobile sa trase trke uklone večeras do 22 časa, nakon čega će vozila odnositi nadležne službe, kao i da koriste alternativne pravce.

Maraton, polumaraton i trka zadovoljstva pod sloganom "Prijateljstvo na duge staze" počeće sutra od osam sati ujutru, pa će tako večeras od ponoći do sutra u 17 sati biti obustavljen saobraćaj u Kolarčevoj, na erazijama, u Kralja Milana i na Trgu Nikole Pašića prema Terazijama.

Od ponoći do 15 sati zatvorene će biti Prizrenska, Balkanska (od Prizrenske do Kraljice Natalije) i Resavska (od Krunske do Bulevara kralja Aleksandra).

Od večeras u 00.00 do 09.00 u nedelju zatvorene će biti Dečanska (od Nušićeve do Trga Nikole Pašića), Trg Nikole Pašića, Bulevar kralja Aleksandra (od Kneza Miloša do Beogradske ulice), Dragoslava Jovanovića, Vlajkovićeva (od Kosovske do Dečanske), Svetozara Markovića (od Nemanjine do Bulevara kralja Aleksandra) kao i svi prilaze trasi, uključujući i one koji su ranije zatvoreni iz organizacionih razloga. Od 06.00 do 14.00 biće obustavljen saobraćaj i uklonjena sva vozila u Ulici kraljice Natalije.

Foto V. N.

Ostale saobraćajnice duž kojih se održava maraton, uglavnom na Novom Beogradu i u Zemunu, biće zatvorene od 8 do najkasnije 15 sati i biće sukcesivno puštane u skladu s dinamikom prolaska takmičara.

Sve informacije o izmeni autobuskih, tramvajskih i trolejbuskih linija mogu se naći na sajtu Sekretarijata za javni prevoz.

ALTERNATIVNI PRAVCI

ZBOG održavanja Beogradskog maratona i zatvaranja velikog broja ulica, građani ipak mogu koristiti alternativne pravce. Najkraća veza sa centrom grada jeste preko Karađorđeve ulice, a biće otvoren i sam Trg republike. Jedna od opcija je "kalemegdanska obilaznica", preko Tadeuša Košćuška i Pariske ka Zelenom vencu, odnosno Karađorđevom do Beogradske tvrđave u suprotnom smeru. Druga varijanta je potez oko Vukovog spomenika kako bi se izbegao Bulevar kralja Aleksandra, koji vodi ka Tašmajdanu i Domu Narodne skupštine.

Brankov most će biti zatvoren, kao i Most na Adi, ali će zato Gazela i auto-put funkcionisati normalno, pa je to jedan od načina za prelazak reke Save. Pored Gazele, saobraćaj će se obavljati i preko Starog savskog mosta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024