MARATON ZATVARA PRESTONICU: Zbog najmasovnijeg sportskog događaja u Beogradu, u nedelju izmene gradskog prevoza

Š. Marović

12. 05. 2022. u 08:42

ODRŽAVANjE najmasovnijeg sportskog događaja u prestonici, 35. Beogradskog maratona u nedelju od ponoći do najkasnije u 17.00 dovešće do zatvaranja skoro svih centralnih gradskih ulica, zbog čega će velike izmene pretrpeti i linije javnog prevoza.

МАРАТОН ЗАТВАРА ПРЕСТОНИЦУ: Због најмасовнијег спортског догађаја у Београду, у недељу измене градског превоза

Kao razlog za poskupljenje navodi se skok cena goriva, Foto N. Skenderija

Organizatori apeluju na sve vozače da svoje automobile s trase trke uklone do subote u 22.00, nakon čega će vozila odnositi nadležne službe.

Beogradski maraton, koji se ove godine održava pod sloganom "Prijateljstvo na duge staze" počeće u nedelju u osam sati ujutru, što je sat ranije od starta koji se primenjivao prethodnih godina. Tako će već u subotu od ponoći do nedelje u 17.00 biti obustavljen saobraćaj i uklonjena sva vozila u Kolarčevoj, Terazijama, Kralja Milana i na Trgu Nikole Pašića prema Terazijama. Od ponoći do 15.00 zatvorene će biti Prizrenska, Balkanska (od Prizrenske do Kraljice Natalije) i Resavska (od Krunske do Bulevara kralja Aleksandra).

Ilustracija V.N.

Od nedelje u ponoć do 9.00, maraton, polumaraton i trka zadovoljstva kompletno će zatvoriti Dečansku (od Nušićeve do Trga Nikole Pašića), Trg Nikole Pašića, Bulevar kralja Aleksandra (od Kneza Miloša do Beogradske ulice), Dragoslava Jovanovića, Vlajkovićevu (od Kosovske do Dečanske), Svetozara Markovića (od Nemanjine do Bulevara kralja Aleksandra) kao i sve prilaze trasi, uključujući i one koji su ranije zatvoreni iz organizacionih razloga. Od 6.00 do 14.00 biće obustavljen saobraćaj i uklonjena sva vozila u Ulici kraljice Natalije.

Ostale saobraćajnice duž kojih se održava maraton, uglavnom na Novom Beogradu i u Zemunu, biće zatvorene od 8.00 do najkasnije 15.00 i biće sukcesivno puštane u skladu s dinamikom prolaska takmičara. Sve informacije o izmeni 85 autobuskih, tramvajskih i trolejbuskih linija mogu se naći na sajtu Sekretarijata za javni prevoz.

"BUVLjAK"

OTVORENI tržni centar "Buvljak" biće zatvoren u nedelju zbog održavanja maratona.

Pijaca neće raditi jer će u toku održavanja maratona za saobraćaj biti zatvorene sve okolne ulice. Od ponedeljka tezge na "Buvljaku" biće otvorene u standardnom radnom vremenu.J. D.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije