NACRTAJ RAD, OSVOJI LETOVANJE: DKCB raspisao likovni konkurs za đake osnovnih škola

A. V. V.

09. 05. 2022. u 14:04

LIKOVNI konkurs "Plan za letovanje" za učenike osnovih škola iz Srbije ponovo je raspisao Dečji kulturni centar Beograd. Troje đaka koji budu osmislili najbolje radove čeka sedmodnevno putovanje u Budvi za sebe i najužu porodicu.

НАЦРТАЈ РАД, ОСВОЈИ ЛЕТОВАЊЕ: ДКЦБ расписао ликовни конкурс за ђаке основних школа

DKCB

IZ DKCB-a pozivaju mališane i mlade iz Srbije da se prijave na takmičenje najkasnije do 23. maja. Radovi mogu biti u formi crteža, slike, ilustracije, dimenzija do 50h70 cm, a sve likovne tehnike su dozvoljene. Takmičenje je podeljeno u dve kategorije - mlađi i stariji osnovci. Svaki učesnik može poslati po jedan likovni rad, koje će ocenjivati stručni žiri. Na poleđini svakog rada potrebno je čitko napisati ime i prezime učesnika konkursa, uzrast deteta, koliko članova broji uža porodica, e-mail i kontakt telefon roditelja.

Prošle godine na adresu DKCB-a stiglo je preko 1.000 likovnih radova dece iz cele Srbije, a nagrađeno više od 20 učenika.

Ideja organizacije konkursa je podsticanje mladih da likovnim izrazom dočaraju prirodne lepote, kulturu i tradiciju omiljene destinacije na Crnogorskom primorju kao i radost koju nosi planiranje letovanja. Učesnici konkursa inspiraciju mogu pronaći u skrivenim mestima, špiljama i plažama, ali i u prijateljima i meštanima Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)