BG VOZ USKORO POLAZI NA 15 MINUTA? U jutarnjem i popodnevnom špicu kompozicije polaze na pola sata a van njega na 60 minuta

Š. Marović

30. 03. 2022. u 10:45

POSLE mnogobrojnih izmena, pa i privremenog ukidanja linija BG voza zbog izgradnje brze pruge do Novog Sada, najsigurnije prevozno sredstvo od ponedeljka se ponovo vratilo na prestoničke koloseke.

БГ ВОЗ УСКОРО ПОЛАЗИ НА 15 МИНУТА? У јутарњем и поподневном шпицу композиције полазе на пола сата а ван њега на 60 минута

Foto N. Skenderija

U novouspostavljenom redu vožnje vozovi će na relaciji između Batajnice i Ovče saobraćati na svakih 30 minuta u špicu, a van njega na 60 minuta.

Tako će, bar u narednih mesec dana, interval između dva polaska vozova u špicu biti duplo duži od ranijeg, pošto su pre izgradnje pruge BG vozovi u jutarnjoj i popodnevnoj gužvi nailazile na svakih 15 minuta.

Reporteri "Novosti" su na stanici Novi Beograd, koja je posle obimne rekonstrukcije u ponedeljak dočekala prve putnike, zatekli veliki broj građana koji su ranije svakodnevno koristili usluge BG voza.

- Konačno da se vrati i ovaj vid prevoza, skoro da smo zaboravili da postoji - ističe za naš list jedan od stanovnika Batajnice. - Ranije sam stalno dolazio na posao BG vozom, praktičnije je i sigurnije. Tada je vozu trebalo 26 minuta od Batajnice do Novog Beograda, a sada smo stigli za 18 minuta. U tom periodu su u špicevima, ali i van njih vozovi bili krcati ljudi koji su išli iz Zemuna do Vukovog spomenika. Mnogi su hteli da izbegnu gužve i bezbedno stiglu u centar grada. Iskreno se nadam da će se vratiti nekadašnji red vožnje.

Povezivanje Zemuna i Palilule dodatno će rasteretiti i autobuski javni prevoz. Ono što je izmenjeno na liniji Batajnica - Ovča u odnosu na raniji period jesu i dva nova stajališta - Kamendin i Altina, rekonstruisana u sklopu radova na brzoj prugi. Njih će isključivo koristiti kompozicije BG voza.

- Posle četiri godine konačno su sve linije gradskog voza ponovo u funkciji - istakao je ministar građevinarstva Tomislav Momirović. - Pošto vozovi sada idu u špicu na pola sata, cilj je da u narednih mesec dana kreću na 15 minuta. Ubacili smo i još jednu garnituru na relaciji Lazarevac - Beograd Centar.

Kompozicije koje polaze iz prigradskih opština Lazarevac i Mladenovac, kao i iz Resnika, saobraćaju prema planiranom redu vožnje. Ipak, do izmene polaska došlo je kod voza koji je iz Ovče za Lazarevac polazio u 6.22, pa će sada kretati u 5.52. Obrnuto će umesto u 8.02 kretati u 7.47. Iz "Srbijavoza" ističu i da su uvedeni novi polasci iz Ovče za Lazarevac u 18.22 i iz Lazarevca za Zemun u 20.18.

 

SVE OBELEŽENO

NA svim železničkim stajalištima kroz koje prolaze garniture iz sistema BG voza na nekoliko mesta istaknuto je vreme dolaska i polaska. Takođe, tu je i nekoliko displeja koji putnike obaveštavaju u koje vreme i na kom peronu dolazi sledeći voz.

Pored toga i dispečer jasno naglašava koja garnitura ulazi u određenu stanicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)