VIDEO DECU I KRVAVOG PSA: Policajac obuzdao razjarenog staforda i sprečio tragediju - ima povređenih!

Š.Marović

08. 02. 2022. u 21:24

POLICAJAC Boban Matanović (35) i njegov kolega nisu ni slutili da će miran dan na poslu prekinuti iznenadna dojava preko radio-stanice, o napadu psa staforda na slabovidog čoveka i njegovog psa.

ВИДЕО ДЕЦУ И КРВАВОГ ПСА: Полицајац обуздао разјареног стафорда и спречио трагедију - има повређених!

PRIVATNA ARHIVA

Opasni kućni ljubimac, koji se, ne zna se kako, našao na ulici, u blizini Petog parkića na Zvezdari i uhvatio slabovidog čoveka za nogavicu. Kada je njegov pas skočio da ga zaštiti, i njemu je naneo teške povrede. Tako razjaren ujeo je i ženu koja je pokušala da pomogne, a potom pobegao.

Po dobijanju dojave oko 11.30, Boban se, sa kolegom uputio u Ulicu Stanislava Sremčevića. Kada su stigli, zatekli su nepovređenog vlasnika pored ljubimca haskija, svog u krvi.

- Na mestu nezgode smo saznali da je staford nestao u nepoznatom pravcu. Odmah smo krenuli u potragu za njim, a u jednom trenutku zapazili smo ga u blizini Petog parkića, gde se krio ispod automobila - priča policajac za "Novosti".

Video decu u parku i krvavog psa koji leži

Iako svoj posao obavlja punih 16 godina, kaže da u ovakvoj situaciji ranije nije bio.

- Parkić je bio pun dece, u njemu je bilo više od 20 mališana - prepričava Boban za "Novosti". - U Ulici despota Olivera uočio sam velikog krvavog psa kako leži ispod parkiranog vozila. U jednom trenutku je izašao i brzo se uputio prema Petom parkiću. Brzo sam stavio zaštitne rukavice. Nisam razmišljao ni trenutka, deca su bila u pitanju, iako nije svejedno videti razjarenog psa u krvi. Istrčao sam iz kola i prišao mu sa leđa, uhvativši ga za ogrlicu. Potom sam ga obuhvatio nogama i borio se sa njim dok ga "Veterina" nije preuzela.

Prisutni su pozvali Zoohigijenu koja je odmah odvela psa u centar u Rakovici. Kako smo saznali staford je čipovan, a vlasnik je pronađen i doći će po njega. Ostalo je nejasno zašto on u nedelju nije bio pored svog ljubimca, već ga je pustio da se slobodno šeta. Takođe, naknadno će biti saopšteno koja kazna sleduje vlasniku staforda, čiji je napad mogao da se kobno završi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)