ZA SPORTSKA TAKMIČENJA 10,2 MILIONA: Grad izdvojio novac za takmičenja koja će se organizovati u Beogradu

J.D.

08. 02. 2022. u 16:17

ZA razvoj sporta Grad je ove godine obezbedio 10,2 miliona dinara koje će se koristiti za realizaciju velikih i značajnih sportskih takmičenja međunarodnog karaktera a koji će se organizovati u prestonici.

ЗА СПОРТСКА ТАКМИЧЕЊА 10,2 МИЛИОНА: Град издвојио новац за такмичења која ће се организовати у Београду

FOTO: Novosti

 Među njima je košarkaški turnir "Euroleaugue Basketball Adidas Next Generation Tournament", nekoliko plivačkih takmičenja, zatim "Serbian Open Indoor Meeting" Srpskog atletskog saveza, Evropski kup u kik-boksu "Serbian Open", velemajstorski turnir za šahistkinje Šahovskog saveza Beograda.

Takođe, značajno je i takmičenje mladih kadeta u rvanju, kao i već tradiocionalna međunarodna biciklistička trka Beograd-Banjaluka

- Grad nastavlja da sufinansira beogradske sportske organizacije koje učestvuju u evropskim i regionalnim klupskim takmičenjima i postižu rezultate, te da na ovaj način istovremeno afirmiše ove sportove i mlade takmičare - istakao je gradonačelnik Zoran Radojičić. - Za sezonu 2021/22. izdvojili smo 25,8 miliona dinara za podršku 21 sportske organizacije, u pitanju su košarkaški, odbojkaški, vaterpolo, rukometaški, džudo i kuglaški klubovi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)