ZAKRPE I DO 700 RUPA DNEVNO: Timovi javnog preduzeća "Beograd put" saniraju oštećenja na kolovozima koja nastaju sa topljenjem snega

J. D.

21. 01. 2022. u 08:37

KAD posle snežnih padavina sneg počne da se topi, na ulicama se otvaraju nove rupe. Voda i mraz glavni su razlozi što posle svakog ozbiljnijeg snega na prestoničkim saobraćajnicama treba zakrpiti na hiljade rupa.

ЗАКРПЕ И ДО 700 РУПА ДНЕВНО: Тимови јавног предузећа Београд пут санирају оштећења на коловозима која настају са топљењем снега

Foto N. Skenderija

Ekipe JP "Beograd puta" ovih dana rade kako bi se kolovozi doveli u red pred nove padavine, a postojeća oštećenja koliko-toliko sanirala. Dnevno zakrpe 600 do 700 rupa.

Kako ističu u ovom preduzeću, trenutno je najkritičnije u ulicama kojima svakodnevno saobraća veliki broj automobila, a koje odavno nisu detaljno rekonstruisane. Tako, posla za putare ovih dana ima u Ulici Maksima Gorkog, Bulevaru despota Stefana i to u delu od Pančevačkog mosta do Ulice Jovana Avakumovića, u Gandijevoj na Novom Beogradu, duž Zrenjaninskog i Smederevskog puta. Kao i u Ulici gospodara Vučića na Zvezdari, a i u Cvijićevoj.

- Svakodnevno dobijamo prijave sugrađana od nadležnih gradskih službi, pre svega "Beokom servisa", zatim preko kontakt-forme sa naše zvanične prezentacije, kao i od kolega iz drugih komunalnih preduzeća, inspekcijskih organa i policije - objašnjavaju nadležni iz JP "Beograd put".

- Osim toga, naše ekipe redovno obilaze teren i evidentiraju nastala oštećenja i udarne rupe na saobraćajnicama.

Foto N. Skenderija

Na terenu je svakodnevno 13 ekipa, koje su zastupljene na teritorijama svih prestoničkih opština, a dnevno se zakrpi od 600 do 700 rupa. Nedavno su sanirane rupe u Ulici vojvode Šupljikca na Vračaru i u saobraćajnici 13. oktobar u Resniku, odakle su prijave dolazile i od vozača javnog gradskog prevoza.

- Ova ulica nije rekonstruisana u poslednje dve decenija pa je došlo do potpunog oštećenja kolovoza, udarne rupe su sanirane, ali su oštećenja takva da je potrebna kompletna obnova koja je planirana u toku ove godine - dodaju nadležni.

Foto N. Skenderija

Pojavu udarnih rupa nije moguće sprečiti, a najbolja prevencija je redovna rekonstrukcija gradskih saobraćajnica. Takođe, nadležni apeluju na sve građane da kada uoče rupu na vreme prijave problem.

Foto: Printskrin

OBNOVLJENE SAOBRAĆAJNICE

NADLEŽNI iz JP "Putevi Beograda" dodaju da na saobraćajnicama koje su rekonstruisane tokom prošle godine nema pojavljivanja udarnih rupa niti se stvaraju oštećenja. Kao na primer na Dorćolskom bulevaru, Bulevaru Vudra Vilsona, Save Maškovića, u Karađorđevoj ali i na lokalnom putu koji povezuje Surčin i Obrenovac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

ROMANTIKA NA NEŠTO MODERNIJI NAČIN: Hotel namenjen samo starijima od 16 godina koji znaju dobro da se zabave