TROLEJBUSOM 19 SVE DO SLAVIJE: Linija posle dve godine pauze krenula sa Konjarnika, radnim danima ide na 20, vikendom na 30 minuta

A. V. V.

05. 01. 2022. u 06:47

POSLE više od dve godine prestoničkim ulicama u utorak je ponovo počeo da saobraća trolejbus 19! Iako je početkom novembra 2019. godine posle završetka rekonstrukcije Trga republike iznenada ukinuta, zajedno sa linijom 28, građani su uspeli da ubede nadležne da na staru trasu vrate potrebno vozilo gradskog prevoza. Međutim, umesto na Studentskom trgu, kao ranije, "devetnaestici" će poslednje stajalište biti na Slaviji.

ТРОЛЕЈБУСОМ 19 СВЕ ДО СЛАВИЈЕ: Линија после две године паузе кренула са Коњарника, радним данима иде на 20, викендом на 30 минута

Arhiva

Prema podacima Sekretarijata za javni prevoz, od 4. januara tolejbus 19 saobraćaće od Konjarnika do Trga Slavija, svakog radnog dana na 20 minuta, a vikendom na 30. Tačan red vožnje građani mogu pronaći na linku koji se nalazi na zvaničnom sajtu ovog sekretarijata. Minulog vikenda žitelje Voždovca obradovala je vest da se na prestoničke ulice vraća devetnaestica, za koju su se toliko dugo borili.

Reporteri "Novosti" u utorak su na ovoj liniji zatekli mnogobrojne građane koji nisu krili zadovoljstvo što ponovo imaju direktnu liniju do centra grada.

- Dugo smo čekali, ali bolje ikad nego nikad - govori nam Dragan Z. sa Voždovca. - Uslišili su naše molbe posle više od dve godine, ali da su hteli mogli su da nas čuju i ranije. "Dvadesetosmicu" su Zvezdarcima vratili posle nekoliko meseci.

Umesto na Studentskom trgu, trola 19 voziće do Trga Slavije, gde se okreće i nastavlja put uz Makenzijevu i dalje ka Konjarniku. Ponovno uvođenje "devetnaestice" rasteretiće ostale trolejbuske linije, a naročito 29 i 40, koje su tokom prethodne dve godine bile preopterećene.

Posle završetka rekonstrukcije Trga republike, gradski oci doneli su odluku da se linije 19 i 28 ukinu. Kao objašnjenje tada su iz Sekretarijata za javni prevoz naveli da se ove linije ukidaju zbog preklapanja trasa pojedinih trolejbusa u centralnoj gradskoj zoni sa ostalim linijama javnog prevoza, a u cilju optimizacije gradskog saobraćaja. A takođe, isticali su i da su ovim putem želili da smanje broj gabaritnih vozila koji prolaze Trgom.

PROTESTI ZBOG UKIDANjA ČUVENE "28"

ŽITELjE Zvezdare naročito je uznemirilo ukidanje trolejbusa 28 jer je ova linija bila jedina koja ih je povezivala sa centrom grada. Protesti udruženja građana "Vratimo trolu 28" počeli su još 2019. godine blokiranje Vasine ulice na simboličnih 28 minuta i nastavili se u nedeljama koje su dolazile.

Posle mnogo pregovora sa nadležnima građanima su uslišene molbe i "dvadesetosmica" se osam meseci posle ukidanja vratila na gradske ulice 6. jula 2020. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)