RAZDOR ZBOG KREČENJA: Stanari višespratnice u Bogdana Žerajića 36 u sukobu sa upravnikom

G. NOVAKOVIĆ

01. 12. 2021. u 05:55

KREČENJE zgrade u Ulici Bogdana Žerajića 36 na Miljakovcu, unelo je razdor između stanara i upravnika ove stambene zajednice.

РАЗДОР ЗБОГ КРЕЧЕЊА: Станари вишеспратнице у Богдана Жерајића 36 у сукобу са управником

Višespratnica na Miljakovcu, Foto Privatna arhiva

Iako će Opština Rakovica, u okviru projekta "Rakovica misli na zgrade" subvencionisati posao, komšiluk smatra da je njegova vrednost precenjena i da ima hitnijih stvari za rešavanje. S druge strane, upravnik se pita - gde ima da se cela zgrada ulepša za samo 32.000 dinara.

Kako su nam se požalili stanari, ugovor koji je profesionalni upravnik Miroljub Sretenović potpisao sa lokalnom samoupravom, niko nije video. Procena je da će radovi koštati 352.800 dinara, što, smatra jedan od stanara, nije primereno.

- Za obično higijensko krečenje ulaza dati toliko novca je sumanuto - smatra Željko K. -

Zašto upravnik nije tražio subvenciju za lift koji se pokvari bar dva ili tri puta nedeljno, a potpisao je za ovako skupo krečenje.

Obaveštenje o sklopljenom ugovoru, istini za volju, okačeno je na ulazu u pomenutu zgradu.

Ova stambena zajednica konkurisala je za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje aktivnosti na unapređenju svojstava zgrada. Opština Rakovica pokriće 90 odsto od ukupne cene za radove, dok će ostatak pokriti stanari. Tako će krečenje stanare koštati 32.072 dinara.

- Neko vam je praktično poklonio 320.000 dinara da se sredi zgrada, i to bode oči - kaže nam upravnik Sretenović.

- Radovi će podrazumevati guljenje zidova, dva sloja podloge i dva sloja poludisperzije. Imajući u vidu da zgrada ima deset spratova i da se prostire na oko 800 kvadratnih metara, nisam siguran da su optužbe stanara opravdane.

- Stanari treba da budu zadovoljni, jer kada sam došao na mesto upravnika, zgrada je bila neugledna. Mnogo smo postigli poslednje tri godine. Ja od ovog posla ne živim i nemam nikakav interes da prevarim stanare - kaže Sretenović.

Okvirni rok za izvođenje radova u zgradi je 90 dana od potpisivanja ugovora, što je završeno početkom novembra.

PROBLEMATIČAN LIFT

NA pritužbu stanara zašto se ne uloži u lift, Sretenović kaže da bi to bio preveliki trošak, budući da je zgrada već zadužena kod "Gradskog stambenog" za sanaciju krova.

- U fazi smo prikupljanja novca za lift i trenutno imamo 450.000 dinara. Nije realno da se sve odjednom reši, moramo da radimo jednu po jednu stvar - napominje upravnik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)