BELI BALONI I TROTINET ZA DESPOTA (4): Protest u Zemunu, u znak sećanja na tragičnu pogibiju dečaka (FOTO)

Novosti online

24. 11. 2021. u 21:26

RODITELjI i prijatelji porodice nastradalog Despota Mrđića(4) okupili su se večeras u Prvomajskoj ulici u Zemunu u znak sećanja na dečaka koji je preminuo 24. novembra prole godine.

БЕЛИ БАЛОНИ И ТРОТИНЕТ ЗА ДЕСПОТА (4): Протест у Земуну, у знак сећања на трагичну погибију дечака (ФОТО)

Foto: Ata images

Oni su blokirali saobraćaj kod autobuskog stajališta "Bosanska" u Zemunu u znak protesta što je vozač GSP-a i dalje na slobodi. U tišini, držeći transparent „Pravda za Despota“, oni su blokirali ulicu, a ispred njih je simbolično postavljen jedan dečji trotinet i nekoliko belih balona.

Okupljenima se obratio malog Despota, Vukašin Mrđić.

- Koliko još dece treba da pogine. Za ovo krvično delo najveća zaprećena kazna je osam godina. Mi tražimo pooštravanje kazne, da bude minimum 10 ili 15 godina, kao i u drugim zemljama. Supruga i ja smo videli telo našeg sina jedinca, bilo je samleveno i izobličeno. A vozač je rekao – desilo se. On ga je vukao, iako su putnici na stanici vikali i mahali da stane. On je vraćen na posao i danas radi najnormalnije, bez posledica - kazao je Vukašin Mrđić.

Podsetimo, četvorogodišnji Despot je nastradao 24. novembra 2020. godine, u Zemunu, u Prvomajskoj ulici, pri izlasku iz autobusa. Bio je sa bakom, nedaleko od svoje kuće. Stradao je pri pokušaju da izađe iz autobusa. Mališanu se zaglavila noga u vratima, niko u tom trenutku nije primetio i vozač je nastavio da vozi, vukući ga po asfaltu. Lekari nisu uspeli da ga spasu.

BONUS VIDEO - POTRESNO: Tetka malog Andreja koji je juče poginuo u Nišu se oglasila

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili