JOŠ SE ČEKAJU I VEŠTAK I OCENA: Autobus prevoznika "Unakop" koji je uleteo u igralište nije do kraja ispitan

S. B. M.

01. 10. 2021. u 08:51

AUTOBUS prevoznika "Unakop" koji je pre tačno nedelju dana "uleteo" u dečje igralište u Zemunu, kada je povređeno šest osoba, među kojima je i Teodora T. (2) i dalje je na vanrednom tehničkom pregledu.

ЈОШ СЕ ЧЕКАЈУ И  ВЕШТАК И ОЦЕНА: Аутобус превозника Унакоп који је улетео у игралиште није до краја испитан

Vozaču Dragomiru H. (72) je produženo zadržavanje / Foto D. Milovanović

Vozaču, Dragomiru H. (72) je, podsećamo, produženo policijsko zadržavanje do 30 dana.

Kako navode za "Novosti" u Sekretarijatu za javni prevoz, autobus koji je upao na igralište u Krajiškoj je pod policijskim nadzorom do određivanja sudskog veštaka koji će proceniti stanje i tehničku ispravnost sklopova vozila.

- Trenutno prevoznik "Unakop" ne raspolaže informacijom kada će biti obavljen pregled vozila. Postupajući po našem nalogu, "Unakop" je pokrenuo proceduru zakazivanja termina za vanredne tehničke preglede svih svojih vozila. U tačno određenim terminima od početka ove nedelje do sutra, zakazano je 10 vanrednih tehničkih pregleda. U narednim danima biće određeni termini i za ostala vozila prevoznika - kažu u Sekretarijatu i podsećaju da sva vozila u sistemu javnog prevoza prolaze redovan tehnički pregled na svakih šest meseci.

Vozač koji je upravljao vozilom radi više od pet godina kod ovog prevoznika, a jedan je od 175 penzionera koji rade kao vozači autobusa. Firma "Unakop" obavlja javni prevoz putnika u okviru konzorcijuma privatnih prevoznika "Ariva", a prema podacima Sekretarijata za javni prevoz, upravo je "Ariva" ta koja zapošljava najviše penzionera. Putnike na teritoriji Beograda prevozi ukupno 4.961 vozač, a vozno osoblje sa izbledelom krštenicom u svojim redovima jedino nemaju JKP GSP "Beograd" i SP "Lasta".

SVAKI DESETI PENZIONER

KONZORCIJUM "Ariva" ima 122 vozača starija od 65 godina što je 10,85 odsto, konzorcijum "Avala bus 500" njih 47, što je 13,31 odsto. Za ASP "Strela" vozi pet penzionera što je 3,94 odsto, a za SP "Lastra" d.o.o Lazarevac jedan vozač stariji od 65 godina (1,15 odsto).

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili