ČITAVA ZGRADA TALAC GOLUBARA: Centar za socijalni rad angažovan na slučaju bračnog para iz Mihajla Pupina

A. Z. KLISURIĆ

09. 09. 2021. u 09:35

RADNICI Centra za socijalni rad iz odeljenja u Novom Beogradu preduzimaju neophodne mere kako bi pomogli supružnicima iz Bulevara Mihajla Pupina 207, koji već tri godine gaje golubove u stanu.

ЧИТАВА ЗГРАДА ТАЛАЦ ГОЛУБАРА: Центар за социјални рад ангажован на случају брачног пара из Михајла Пупина

Foto: Privatna arhiva

Kako su u Centru za socijalni rad rekli "Novostima", njihovi stručnjaci preduzimaju sve što je u njihovoj moći, ali "golubari" odbijaju njihovu pomoć. Stanari ovog solitera ipak ne odustaju od namere da se oslobode golubova, pa su dopise ponovo prosledili nadležnim službama.

Kako su nam rekli u Centru, stručni radnici organa starateljstva su preduzeli sve mere iz svoje nadležnosti i savetodavno radili na motivaciji bračnog para da prihvati smeštaj u ustanovu socijalne zaštite.

- Ponuđen im je i drugi način socijalne zaštite, tačnije pomoć u kući, ali oni do sada nisu pokazali motivaciju za institucionalno zbrinjavanje - navode u Centru.

- Mi smo se obratili i Komunalnoj inspekciji Novog Beograda radi rešavanja problema sa higijenom stambenog prostora i Gradskom zavodu za kućno lečenje, jer je reč o ljudima sa zdravstvenim poteškoćama.

Kako su nam rekli, oni i dalje nastavljaju svoj rad kako bi supružnike motivisali da unaprede kvalitet života i stanovanja, kao i saradnju sa nadležnim institucijama sistema.

Iako su se obraćali nadležnim institucijama zbog višegodišnjeg problema sa "ljubiteljima" golubova, odgovora nema. Pavao Sviličić, upravnik ove stambene zajednice, rekao je za "Novosti" da oni neće odustati od borbe.

- Poslali smo ponovo dopise, ovog puta obratili smo se i Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja - govori upravnik stambene zajednice 207.

- Ponovo smo predočili naš problem Gradskom centru za socijalni rad i gradskoj i opštinskoj inspekciji. Šaljemo dipise svima jer se nadamo da će neko imati sluha za naš problem.

Stanari ovog solitera već tri godine pokušavaju da umole komšije sa 12. sprata da u stanu ne čuvaju golubove. Teško pokretni supružnici počeli su prvo da na terasi hrane ptice, koje su se potom uselile u njihov dom. Zbog njihove ljubavi prema golubovima, sada trpe stanari 154 stana u soliteru.

ODBIJAJU PRUŽENU RUKU

KOMŠIJE supružnika u više navrata pokušavale su da se usaglase sa "golubarima".

Nezadovoljne komšije su im ponudile da o trošku stanara renoviraju svoj životni prostor. Ponuđeno im je da im oni obezbede sredstva za krečenje, čišćenje i novi nameštaj, pod uslovom da ptice izbace. Međutim, oni su odbili i ovaj predlog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna