STOTINE STANARA U KANDŽAMA GOLUBARA: U Bulevaru Mihajla Pupina 207 drže ptice u stanu, komšije nemoćne (VIDEO)

A. Z. KLISURIĆ

04. 09. 2021. u 20:00

KOMUNALNA inspekcija GO Novi Beograd izlazila je na teren dva puta povodom prijave da bračni par u svom stanu na 12. spratu solitera u Bulevaru Mihajla Pupina 207 drži golubove, o čemu su "Novosti" juče izvestile.

СТОТИНЕ СТАНАРА У КАНЏАМА ГОЛУБАРА: У Булевару Михајла Пупина 207 држе птице у стану, комшије немоћне (ВИДЕО)

Foto M. Anđela

Mada su inspektori poslednji put pre pet dana,izdali rešenje kojim se spornim stanarima nalaže "da preduzmu sve mere kako ne bi otežavali korišćenje životnog prostora svojim komšijama", nije jasno kako će se ova situacija razrešiti, odnosno ko je nadležan da stanare 154 stana solitera oslobodi ptica kojima njihove komšije prepuštaju svoje kvadrate, a one narušavaju život u celoj zgradi.

Inspektori su naveli i da će protiv stanara biti pokrenut prekršajni postupak ako ne postupe po nalogu, ali komšijama to baš ništa ne znači.

Tim pre što oni znaju, a inspektori su se u to takođe uverili, da je "stan zapušten, a supružnici u teškom zdravstvenom stanju."

- Njima je neophodna pomoć - kažu inspektori Opštine Novi Beograd. - Svesni smo problema koji postoji, u kontaktu smo sa upravnikom stambene zajednice i želimo da se pronađe rešenje koje će pomoći svim stanarima solitera.

Kako su za "Novosti" rekli u opštinskoj komunalnoj inspekciji, oni su uputili i molbu novobeogradskom odeljenju Gradskog centra za socijalni rad. Zaposleni iz ove ustanove takođe su obišli ovaj bračni par.

- Od centra smo dobili odgovor da dvoje supružnika ne žele da se smeste u ustanovu socijalne zaštite - navode u GO Novi Beograd. - Održavanje stana nije u domenu Centra za socijalni rad. Ono što je bilo u domenu nadležnosti Opštine mi smo uradili, ali je potrebno aktivnije učešće i drugih nadležnih gradskih institucija.

PROBLEM Ptice su se odomaćile na soliteru u Bulevaru Mihajla Pupina 207, Foto M. Anđela

Koje su institucije još nadležne u ovom slučaju, stanarima solitera broj 207 u BulevaruMihajla Pupina, koji trpe ovaj teror, nije jasno.

Oni skoro tri godine pokušavaju da umole komšije sa 12. sprata da u stanu ne čuvaju golubove.

Teško pokretni bračni par prvo je počeo da hrani ptice na terasi, a potom su se one uselile u njihov dom.

Zbog njihovog odnosa prema golubovima, sada ispašta cela zgrada.

Pojavile su se bube, tokom visokih temperatura oseća se nesnosan smrad golubijeg izmeta, a ponekad ptice zalutaju i uleću u druge domove.

 

BEZNADEŽNA SITUACIJA

KOLIKO ova situacija izlazi iz "komunalnih" okvira govori i molba spornog stanara komšiji da mu nabavi drveni sanduk u kojem bi sahranjivao ptice!

Porodica naseljena na spratu ispod spornih komšija odselila su u drugi kraj grada, a svoj stan iznajmljuje. Na ovaj očajnički potez odlučili su se, jer nisu znali kako da se izbore sa problemima koji su "doleteli" zajedno sa pticama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024