BLOKADA "ZRENJANINCA" KOD BORČE: Žitelji palilulskog naselja okupili se zbog navodnih napada stranih državljana

A. Z. K.

23. 08. 2021. u 23:11

ŽITELjI Borče okupili su se u nedelju u popodnevnim časovima i nakratko blokirali Zrenjaninski put i prošetali naseljem, kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog nekoliko navodnih napada stranih državljana na devojke i tinejdžere.

БЛОКАДА ЗРЕЊАНИНЦА КОД БОРЧЕ: Житељи палилулског насеља окупили се због наводних напада страних држављана

Foto V. N.

Od početka avgusta na društenim mrežama bilo je nekoliko obaveštenja o napadima na različitim mestima u ovom palilulskom naselju. Nije poznato da li su napadači migranti ili radnici iz Turske koji su privremeno smešteni u ovom naselju, ali Borčani su skupom imali potrebu da iskažu nezadovoljstvo, zatražili zaštitu nadležnih i najavili slične skupove ako se situacija ne izmeni.

Početkom meseca na društvenim mrežama pojavila se objava devojke koja je navodno napadnuta u Borči. U objavi je želela da se zahvali mladiću koji joj je pomogao. Kako se navodi, napad se dogodio na okretnici autobusa u Borči 3.

- Hvala momku koji mi je pomogao da pobegnem od dva azilanta, koja su me spopala sa nožem i vukli mi nasilno torbicu u Borči na okretnici. Dečko je pritrčao sa stanice i izvadio suzavac, tako smo pobegli i on i ja na različite strane - piše u objavi.

Nekoliko dana kasnije grupa stranih državljana, prema objavama, napala je i grupu tinejdžera u blizini novog doma zdravlja. Ispratili su drugarice kući i krenuli svojim kućama. Kako se navodi, strani državljani prvo su pojurili jednu devojčicu, a onda su krenuli da jure dečake. Tinejdžeri su ušli u obližnji supermarket, gde su našli spas.

Prema rečima Borčana, strani državljani kreću se u grupama, a navodni napadi se najviše dešavaju u večernjim časovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna