OBIĐITE IMPOZANTNI PAVILJON SRBIJE: Uz pomoć virtuelne realnosti pogledajte kako će izgledati "vremensku kapsulu" koja putuje u Dubai

Novosti online

19. 08. 2021. u 16:20

U PETAK, 20. avgusta u 11 časova, tačno 40 dana pre početka "EXPO 2020 Dubai", na kojoj domaćini očekuju neverovatnih 25 miliona posetilaca iz celog sveta, u prezentacionom centru TC Galerija u Beogradu biće predstavljen paviljon Srbije na predstojećoj Svetskoj izložbi.

ОБИЂИТЕ ИМПОЗАНТНИ ПАВИЉОН СРБИЈЕ: Уз помоћ виртуелне реалности погледајте како ће изгледати временску капсулу која путује у Дубаи

Foto: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Posetioci će moći da prošetaju paviljonom uz pomoć najsavremenije VR tehnologije.

Otvaranju ceremonije će prisustvovati ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i viša savetnica predsednice Vlade Srbije za kreativne industrije i turizam Ana Ilić.

Građani će moći da uživo obiđu i prate sva dešavanja na Paviljonu Srbije, u virtuelnoj realnosti, do 31. marta 2022, do kada traje EHPO 2020.

Tema nastupa Republike Srbije na Svetskoj izložbi u Dubaiju je "Srbija stvara ideje – Inspirisani prošlošću, kreiramo budućnost". Impozantni Paviljon Srbije, površine 2000 m2, nalazi se u tematskom delu "Mobilnost".

Paviljon Srbije je osmišljen kao svojevrsna vremenska kapsula, koja povezuje zaostavštinu  7 000 godina stare vinčanske kulture sa digitalno naprednom, savremenom Srbijom, što predstavlja okosnicu našeg nastupa na predstojećoj Svetskoj izložbi.

Paviljon će biti u potpunosti digitalizovan i pružiće mogućnost virtuelnog putovanja, kako kroz različite realnosti, tako i kroz različite vremenske epohe, zauvek brišući podelu između fizičkog i digitalnog sveta.

Na ovaj način virtuelna izložba u Paviljonu Srbije omogućava posetiocima da se upoznaju sa našom zemljom, ne samo uživo na paviljonu u Dubaiju, već iz bilo koje tačke na planeti. Posetioci postaju digitalna bića – avatari koji mogu da istražuju beskonačne mogućnosti naših virtuelnih izložbenih prostora, kao i da komuniciraju sa drugim avatarima u realnom vremenu, pa čak i da ugovore sastanak.

Najnovija tehnologija će rekreirati i upoznati posetioce sa 7 000 godina starom revolucionarnom i inovativnom Vinčanskom kulturom - , kao i sa srpskim velikanima koji su zadužili čovečanstvo poput Nikole Tesle, Mihajla Pupina, Milutina Milankovića. Istovremeno, milioni posetilaca iz celog sveta moći će  da istraže najveća blaga naših nacionalnih muzeja, tehnoloških inovacija i turističke ponude tokom 6 meseci trajanja Expo-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024