VATROGASCI I DALJE DEŽURAJU U BLOKU 70: Veliki oprez nakon stravičnog požara koji je izbio u četvrtak (FOTO/VIDEO)

S.V.

14. 08. 2021. u 14:23

NI dva dana posle stravičnog požara koji je u četvrtak uveče izbio u kineskom tržnom centru u novobeogradskom Bloku 70, još uvek nije poznato gde je i kako planula vatra.

ВАТРОГАСЦИ И ДАЉЕ ДЕЖУРАЈУ У БЛОКУ 70: Велики опрез након стравичног пожара који је избио у четвртак (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: N.Skenderija

Reporteri "Novosti" jutros su obišli zgarište gde je plamen progutao oko 4.000 kvadrata. Dim se osećao svuda u vazduhu, a Kinezi neumorno pokušavaju da očiste izgorele lokale i izvuku robu koju nije dohvatila vatra. Angažovali su i pomoćnike koji su skupljali nagomilani otpad ispred njihovih nekadašnjih radnji, te ih ubacivali u kontejnere.

Na terenu dežuraju vatrogasci sa tri vozila, koja će tokom čitavog dana raditi na dogašavanju vatre. Kako su nam rekli, ima još dosta lokala koji su puni robe koja tinja, zbog čega je i dalje neophodna njihova intervencija.

- Nadamo se da će sve biti gotovo do sutra, najgore je prošlo - ispričao nam je jedan od vatrogasaca. - Tu je i patrola policije koja pazi da niko od radnika ili prolaznika ne ulazi u lokale koji su potpuno izgoreli, kako se ne bi povredio.

Komandant beogradske Vatrogasno - spasilačke brigade Miloš Majstorović rekao je jutros da će ekipe biti tu i narednih dana, zbog predostrožnosti i objekta koji je pun lako zapaljive robe.

- Vatrogasci su tokom cele noći bili tu, dogašavali su vatru. Važno nam je da svaki kvadratni metar prevrnemo i zalijemo vodom, kako ne bi bilo dima i eventualnog paljenja. Međutim, ne možemo da procenimo koliko ćemo koliko će naša intervencija ovde trajati, jer naš dalji rad ometaju metalne konstrukcije krova koje su pale na pod. Većina lokala u prizemlju nije oštećena, problemi su na gornjem spratu i krovnoj konstrukciji. Veliki deo robe je oštećen vodom, mi smo pustili vlasnike u one radnje koje su bile bezbedne, ali ima lokala u srednjem delu u koje nismo smeli da pustimo ljude. Trudimo se da uskoro i njima omogućimo da otvore te lokale i izvuku svoju robu napolje. Mi ćemo ovde biti prisutni i narednih dana, moramo biti spremni jer je ovo objekat sa velikom količinom materije koja lako gori - rekao je Majstorović za TV PRVA.

Prema njegovim rečima, kada vatrogasci završe svoj posao, stručne ekipe MUP će početi istragu kako bi se utvrdio tačan uzrok požara.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)