"TRESLA SE CELA ZGRADA, ODJEDANPUT SE SVE SRUŠILO": Stanari u šoku nakon što se urušila zgrada na Vračaru (FOTO/VIDEO)

Š. M.

16. 07. 2021. u 13:33 >> 13:40

U VIDOVDANSKOJ ulici 2A na Vračaru zbog pobijanja šipova za zgradu u izgradnji urušio se objekat od dva sprata.

ТРЕСЛА СЕ ЦЕЛА ЗГРАДА, ОДЈЕДАНПУТ СЕ СВЕ СРУШИЛО: Станари у шоку након што се урушила зграда на Врачару (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: D.Milovanović

Sve se desilo oko 12 sati.

- U stanu na visokom prizemlju koji je pretrpeo velika oštećenja ne živi niko trenutno, odjedanput se sve urušilo. Šipovi su kopani na šest metara dubine, a cela zgrada se bukvalno tresla - kaze za "Novosti" upravnik zgrade Novica Stanimirobić.
- Više puta sam upozoravao investitora da treba da stavi betonsku potporu koja bi zaštitila zgradu, on to nije uradio. U zgradi ima sedam stanova, i živi sedmoro ljudi. Meni je žena bila u stanu, sve se baš brzo odigralo. Rekao sam radnicima da je puklo, rekli su sve ćemo sanirati, nije to ništa. Milena Stanković, čija ćerka živi u ovoj zgradu, kaže za "Novosti" da je zvala ujutru rano.
- Ona me zvala oko pola 11, tako je bilo, i rekla: mama zidovi su mi napukli. Mala sitna naprsnuća, ja sam odmah došla kod ljudi koji su nadzorni organi, ulazili su u stan i rekli to se dešava zbog radova i da će sve biti sanirano. Potom me u panici posle 20 minuta zvala i rekla da je ispod nje počelo da se krca.  Svi smo se evakuisali i taj stan se ispod nje urušio. Radovi već traju mesec i po dana.
Zgrada je podignuta 1939. godine. Policija je trenutno na terenu. Vrši se uviđaj.
Početak radova na objektu koji je izazvao rušenje zgrade je 20. maj, a završetak za godinu dana.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)