BOGATA PONUDA VOĆA I POVRĆA NA PIJACAMA: Lubenice najprodavanije

J.D.

09. 07. 2021. u 16:23

PLODOVI domaćih kajsija, breskvi, dinja i lubenica prelavili su tezge pijace na Zvezdari. U bogatoj ponudi su plodovi proizvedeni na oranicama u okolini Beograda, na plantažama u Ritopeku i Zaklopači.

БОГАТА ПОНУДА ВОЋА И ПОВРЋА НА ПИЈАЦАМА: Лубенице најпродаваније

Privatna arhiva

Za kilogram breskvi potrebno je izdvojiti od 60 do 80 dinara, nektarine su i do 120, a kajsije 150 dinara.  Lubenice stižu uglavnom iz Srema, a prodaju se od 50 do 60 dinara po kilogramu, dok su dinje su po 80 dinara. Za sltkoću mora se verovati prodavcima na reč.

Takođe, trenutno aktuelno je i bobičasto voće - kupine, maline i borovnice čija cena se kreće od 600 do 700 dinara po kilogramu.

Umesto na kilogram, bobičasti plodovi se mogu pazariti i u čaši ili malim plastičnim pakovanjima koja vagaju po 200 grama a cena je od 200 do 300 dinara u zavisnosti od vrste ploda. Sve je popularniji i kukuruz šećerac čija cena se kreće od 30 do 50 dinara po klipu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NOVI KRUG IDEJA: Kompanija Mozzart pokreće treći ciklus startap programa Univerzum