JOŠ BEZ DOGOVORA U BLOKU 37: Vesić - I dalje molim obe strane da se uzdrže od aktivnosti

G. N.

23. 06. 2021. u 22:03

NI drugi dan razgovora predstavnika stanara Bloka 37, investitora koji gradi poslovni objekat i zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, nije prošao uspešno.

ЈОШ БЕЗ ДОГОВОРА У БЛОКУ 37: Весић - И даље молим обе стране да се уздрже од активности

Novobeograđani organizovali i protestnu šetnju / Foto M. Anđela

Suprotstavljene strane nisu približile stavove, pa je drugi čovek prestonice ponovo zamolio da se svi uzdrže od bilo kakvih aktivnosti.

Ipak, građani su se sinoć oko 19 časova okupili na igralištu unutar Bloka i podelili utiske sa sastanka iz Skupštine grada. Dalje korake nisu precizirali.

Prema Vesićevim rečima, inevstitor je ponudio da smanji spratnost zgrade prema urbanističkom planu iz 2016. godine.

- To znači da bi zgrada imala za dve trećine manju kvadraturu, uz uslov da ga za razliku obešteti Grad Beograd - kaže Vesić. - Građani su sa druge strane insistirali na rešenju koje podrazumeva da na predmetnoj parceli ne bude nikakve izgradnje komercijalne prirode, već da ostane zelena površina.

S obzirom na to da su pregovori bili neuspešni, zamenik gradonačelnika zamolio je investitora da se radovi ne nastave, a građane da ne održavaju proteste. U međuvremenu, tražiće se adekvatno rešenje u interesu svih.

- Mislim da je velika stvar što su protesti prekinuti i što se ništa ne dešava ni po pitanju izgradnje, ali i činjenica da smo seli za pregovarački sto - poručio je Vesić.

Podsetimo, radovi na izgradnji komercijalnog objekta, koji se diže u visinu, prekinuti su pre dve nedelje, posle svakodnevnih protesta stanara ovog novobeogradskog bloka.

Žitelji su na ovaj način izrazili nezadovoljsto zbog gradilišta, za koje smatraju da ni pod kojim uslovima ne pripada ovom prostoru, na kom je bila zelena površina.

S druge strane, investitor radova gradi prema svim pribavljenim građevinskim dozvolama, a dobijenim prema urbanističkom planu iz 2009. godine. Iako su radovi bili prekinuti, radnici su vraćeni na gradilište u ponedeljak u ranim satima, što je iznova razljutilo stanare.

OTKUPILI BI STANOVE?

PRVA runda razgovora održana je u utorak. Na tom sastanku predstavnici investitora izneli su ponudu.

- Smatramo da bi rešenje trebalo da bude onakvo kako je zakonom regulisano, ali ukoliko je to u interesu svih. Spremni smo da kupimo stanove, ako su građani spremni da ih prodaju, jer duboko verujemo u naš projekat i da će on unaprediti grad - rekao je Nebojša Perović posle prvog sastanka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)