SAVKA SE UGNEZDILA NA PETOM SPRATU: Porodica Bodiroga treću godinu iznenađuje patka

G. N. - J. D.

02. 06. 2021. u 18:35

PORODICU Bodiroga, treću godinu zaredom iznenađuje nezvani, ali dragi gst. Patka Savka, kako su je nazvali, ponovo je savila gnezdo u žardinjeri njihove terase na petom spratu, u Ulici Ivana Ribara 168 na Novom Beogradu. Ovoga puta je ptica malo zakasnila, te je ukućani nisu očekivali. Ipak, sa nestrpljenjem čekaju da se izlegu pačići, budući da Savka čuva čak 11 jaja.

САВКА СЕ УГНЕЗДИЛА  НА ПЕТОМ СПРАТУ: Породица Бодирога трећу годину изненађује патка

Privatna arhiva

Kako je patka odabrala baš njihovu terasu, Bodiroge se i same čude. Kako u šali kaže naša sagovornica Sanja, verovatno jer njihovo cveće podseća na korov.

- Ove godine ambiciozno sam posadila cveće na terasi, jer patka nije dolazila. Međutim, jedne večeri, samo sam primetila iskopanu zemlju i gnezdo u žardinjeri. Znali smo da se Savka vratila. Kao i pre, očekujemo da će ležati 28 dana na jajima, a taj period ističe ovih dana - kaže naša sagovornica.     

Podsetimo, ženka vetruške nedavno se nastanila na Novom Beograd i na terasi jedne stanovnice iz Bloka 23 snela čak četiri jajeta. Pre nego što je izabrala terasu na 11. spratu mesecima je letela po Bloku i privlačila pažnju stanovnika ovog kvarta. Za svoj dom vetruška je izabrala žardinjeru punu zelenila, a nakon što je izlegla mlade odleteli su zajedno.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)