UŽAS U BEOGRADU: Pronađeno 80 mrtvih golubova - sumnja se da je ovo uzrok pomora (UZNEMIRUJĆ FOTO)

G. N. - J. D.

26. 05. 2021. u 15:01

NA njivi sa sojom, u palilulskom naselju u Popovoj bari, prošlog petka pronađeni su leševi golubova. Situacija je postala alarmantna u utorak, kada su ekipe Veterine Beograd izašle na teren po pozivu građana, a bila je prisutna i policija. Ukupno je odneto oko 80 mrtvih ptica. Kako se sumnja, reč je o masovnom trovanju, i postoji opravdan strah za druge životinje i ljude.

УЖАС У БЕОГРАДУ: Пронађено 80 мртвих голубова - сумња се да је ово узрок помора (УЗНЕМИРУЈЋ ФОТО)

Eko-Pančevački rit

Po svemu sudeći, kukuruz natopljen otrovnom supstancom posut je po plodnom zemljištu. Kako nam je potvrđeno u Veterini Beograd, upoznati su sa ovim slučajem.

- Na poziv građana naša ekipa bila je na adresi Popova bara 27 i pokupila je leševe 80 uginulih golubova, koji su poslati na obdukciju na Veterinarski fakultet. Nakon nje će se znati tačan uzrok uginuća - kratko su rekli za "Novosti" iz ovog preduzeća.     

 Procena je da je od dva hektara placa, zatrovano oko pet ari. Prema prvim i nezvaničnim informacijama, kojima Zoran Janković ispred udruženja "Eko - Pančevački rit",  raspolaže, otrov je toliko bio jak da su ptice umirale na mestu.

- Nama je isprva delovalo kao da su golubove naknadno rastrgli mačke i psi. To je veoma zabrinjavajuće jer, ako se dogodi kontakt sa zaraženim pticama, preko ovih domaćih životinja, lako se otrov može preneti sa njih na čoveka. Zbog toga se reakcija mora podići na viši nivo. Reč je namernom trovanju i u ovom slučaju policija je morala da bude pozvana, što smo i učinili - dodaje predstavnik udruženja.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati