Ulazak u Hrvatsku SAMO SA REZERVACIJOM

J. K.

17. 06. 2020. u 10:50

Da bi državljani Srbije ušli u Hrvatsku moraju pre svega da dokažu razlog putovanja, što može biti poslovni, privatni ili turistički

Улазак у Хрватску САМО СА РЕЗЕРВАЦИЈОМ

DA bi državljani Srbije ušli u Hrvatsku moraju pre svega da dokažu razlog putovanja, što može biti poslovni, privatni ili turistički. Ako poseduju nekretnine u Hrvatskoj, ulazak će biti jednostavan, a ako je razlog dolaska privatni, recimo na sahranu, moraće da prilože dokumentaciju. Na graničnom prelazu građani Srbije treba da ispune formular u kojem će navesti adresu boravka i detalje oko putovanja, kao i datum kada će napustiti Hrvatsku.

Ako je razlog putovanja posao, onda državljani Srbije treba da imaju poziv kompanije ili neki dokument koji ukazuje koji je razlog dolaska, a takođe će morati navesti gde će boraviti i kada će napustiti Hrvatsku. Za turistička putovanja treba dokaz o rezervaciji smeštaja. Ako se ne poseduje potrebna dokumentacija moguće je na mejl uzg.covid@mup.hr navesti razlog dolaska i u najkraćem mogućem roku stići će odgovor sa detaljima šta treba uraditi da se uđe u Hrvatsku.

Državljanima Srbije produžena je zabrana ulaska na teritoriju Hrvatske bez posebnih razloga do 1. jula.

Kakva je situacija na bugarsko-grčkoj granici saznajte KLIKOM OVDE


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Niko

17.06.2020. 11:05

A jel mora u dokumentu da se napise koliko cm ima, ako se napise sve ervatice budu u srbiji

Zemlja

18.06.2020. 11:30

Ko još tamo ide(po pasoš, po ličnu kartu, po vozačku dozvolu, po kulturu) njima je oluja izgleda prijala, svaka čast izuzecima.