Srbija jedina iz regiona na listi CNN destinacija u 2018.

Tanjug

02. 01. 2018. u 07:20

Srbija se na listi američke televizijske mreže našla na listi 18 turističkih odredišta koje treba posetiti u 2018. godini, kao jedina zemlja iz regiona

Србија једина из региона на листи ЦНН дестинација у 2018.

ATLANTA - Srbija se na listi američke televizijske mreže Si-En-En (CNN) našla na listi 18 turističkih odredišta koje treba posetiti u 2018. godini, kao jedina zemlja iz regiona.

Srbija se tako našla u grupi sa Zelenortskim Ostrvima, Nacionalnim parkom Botum Sakor u Kambodži, Maltom, karipskim ostrvom Nevis, Banfom u Kanadi, Naganom u Japanu, Pueblom u Meksiku, Esauirom u Maroku, Pertom u Australiji, Ruandom, Kritom, Pjeongčangom u Južnoj Koreji, Lisabonom, Kahamarkom u Peruu, provincijom Junan u Kini, Ešvilom u Severnoj Karolini i NJu Orleansom.

"Planirate odmor 2018. i počinjete da razmišljate da ponovo odete na mesto gde se išli prošle godine, sa plažama koje su, kao, dobre i sa prosečnim koktelima? Hajde, znate da možete bolje", poručije CNN.

Srbija je, ukazuje ta TV mreža, kao turistička destinacija "kaskala" za nekim drugim zemljama koje su nekada činile Jugoslaviju, što se naročito odnosi na hrvatsku i crnogorsku jadransku obalu.

"Ali ne dugo. Posetioci počinju da dolaze u ovaj uglavnom neotkriveni ugao regiona, privučeni izuzetnim prizorima, bogatom istorjiom, vrednošću onog što dobijaju za svoj novac i - obiljem sira", piše CNN.

Kako je objavljeno na sajtu te američke mreže, Beograd se već pozicionirao kao grad "koji zna da se zabavlja" i - poput istočnoevropskih gradova pre 10 ili 15 godina - odbacuje socijalističko urbano nasleđe i "hita ka blistavijoj budućnosti".

Ističe se da Kopaonik i Zlatibor pružaju mogućnosti za zimske sportove i utočište tokom leta u epskom planinskom okruženju.

Nacionalni park Tara ima klisure nad kojima se nadvijaju kraški brežuljci prekriveni šumama.

Na jugu Srbije nalazi se Đavolja Varoš za koju CNN kaže da pruža "ludi geološki spektakl čudnih stenovitih vrhova".

"Iako Srbija nema svoju morsku obalu, moćni Dunav i dalje leti privlači kupače na tvrđavama načičkanu 'rivijeru'", ističe se u tekstu.

Prošle godine, na CNN-ovoj listi najpoželjnijih turističkih odredišta, iz regiona se našla Albanija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

rade popov

03.01.2018. 19:17

@feka - Beograd nije za analfabete, imaj malo kulture, citaj malo. Bilo ko to uradi, dolazi u Beograd ponovo, pa jos jednom, itd...

M

06.01.2018. 07:14

@feka - Као човек који је обишао целу средњу, западну и добар део источне Европе, а и уз то Аустралију, САД и комад Азије, могу да кажем да је Београд све само не метропола... Што би рекао Крста Мишић у "Отписанима": "Балкан је ово, мој господине, Балкан"...

M.

05.01.2018. 19:01

@IV. BRIG. ZNG /SPLITSKA/ - Pa posetis, lepo se provedes, potrosis pare, upoznas kulturne i lepe ljude gde za razliku od Splita mozes samo da upoznas "fine" poput tebe! Sigurno ne u Zagrebu, Medvedgradska i Tresnjevica, ubilo se od lepote i kulture... Sve primitivac do primitivca. Flomasterom ispisani grafiti na zidovima poput, " Svi ste vi Srbi isti " ili " U -..bla, bla ". Sve domobranioc do domobranioca. Pa imamo i mi svece da palimo, ne samo vi. Poredjali ste ih pored puta, zlocinci izigravaju zrtve. Fuj.

Vatro Marx

27.02.2018. 21:17

Poznajem dobró jednog profesionalcarukometa iz Sloveenije .Otisao je za Novogodisnje praznike kuci , posto se vestio pitao sam kako je bilo odlicno.Bio sam u Beogradu za docek Nove godineja moj brat dosao je iz Amerike i cetvoromojih kolega. Sa dva auta bilo nam jesuper, grad Beograd kao i svi drugi gradovisve ima inace nije skup, beogradjani sujako gostoprimljivi inace pun je je hvalesa zadovoljstvom je rekao da i dogodineicice za praznike u Beograd.