Hvala, uz Nikoljdanske povelje: Kikinda nagradila policajce, zdravstvene i socijalne radnike

R. ŠEGRT

četvrtak, 04. 06. 2020. u 06:09

Хвала, уз Никољданске повеље: Кикинда наградила  полицајце, здравствене и социјалне раднике

Foto R. Šegrt

Zbog uspešnog sprečavanja većeg širenja zaraze na teritoriji Kikinde, lokalna samouprava je "Nikoljdanskim poveljama" nagradila ukupno 220 osoba

ZBOG uspešnog sprečavanja većeg širenja zaraze na teritoriji Kikinde, lokalna samouprava je "Nikoljdanskim poveljama" nagradila ukupno 220 medicinara iz ovdašnje Opšte bolnice, DZ i Zavoda za javno zdravlje, te zaposlene u Gerontološkom centru i Policiji.

- Uz organizaciju rada, za šta je posebno zaslužan Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, presudna je bila i požrtvovanost svih, pa i takozvanog pomoćnog osoblja. Podsećam i na to da smo mi zaštitnu opremu počeli da nabavljamo i pre nego što se virus pojavio u našoj sredini - kaže direktor Opšte bolnice dr Mirko Stojisavljević.

A, među onima kojima su sugrađani aplaudirali svake večeri su i braća Prunić. Dr Vasilije je specijalista urgentne medicine u Hitnoj službi DZ, a dr Vladimir anesteziolog i načelnik Prijemne službe u bolnici.

- Posao je uvek stresan, a sada smo morali da znatno više pažnje posvetimo ličnoj i zaštiti najšire populacije. Ipak, straha nije bilo - ističe dr Vasilije Prunić.

Gradonačelnik Pavle Markov ne zaboravlja ni podršku policijskih službenika, pa podseća na podatak da je na teritoriji Kikinde, u jednom trenutku, čak 800 ljudi bilo u propisanoj samoizolaciji.