U BAČKOM Brestovcu, kod Odžaka, tokom vikenda oslikan je mural sa likom Dušana Vlaisavljevića (38), koji je 11. maja doživeo strašnu smrt, jer ga je ubio, a potom bacio u septičku jamu sugrađanin Goran Tiragić (54).

Dušanovi školski drugovi i prijatelji su odmah posle sahrane poveli akciju da se trajnim obeležjem sačuva uspomena na Džiksija, kako su u Brestovcu zvali ovog omiljenog momka.

- Selo nikad nije bilo složnije nego u podršci da Džiksijev lik oživi na najvećem zidu u selu. Ono što je preteklo od novca prikupljenog za izradu murala biće usmereno njegovoj familiji kao pomoć da se Dušanu napravi spomenik - rekao je Džiksijev školski drug Dane Svilar.

Dušanov portret je oslikan na zidu kafića „Na ednu", a mural je uradio umetnik iz Beograda Milan Milosavljević Deroks. U pozadini lika je naslikan kombi, jer je Džiksi bio poznati prevoznik.

POSVETA

Na muralu je, po želji Dušanovih roditelja i rođenog brata, utisnuta posveta: „Nije mi žao da napustim ovaj svet, ali mi je žao što ostavljam sve one koje sam voleo".