Vandalski čin u Šapcu izazvao uznemirenost stanovništva: Novo igralište u plamenu politike

A. DELIĆ

utorak, 26. 05. 2020. u 00:13

Вандалски чин у Шапцу изазвао узнемиреност становништва: Ново игралиште у пламену политике

Stručnjaci na terenu Foto A. Delić

U naselju Benska bara u noći između 24. i 25. maja bačeni Molotovljevi kokteli
Zasad nepoznati počinioci su u noći između 24. i 25. maja bacili Molotovljeve koktele na novosagrađeno dečje igralište u šabačkom stambenom naselju Benska bara, pa je izgorela polipropilenska cev u tunelu interaktivnog brda, u koji se potom obrušio šljunak, a prve procene ukazuju na to da je pričinjena šteta od oko 200.000 dinara.

- Vatrogasci su brzo intervenisali, pa se vatra nije prenela na okolno drveće i mobilijar. Ipak, strahujem za ličnu bezbednost od huligana koji se ovde decenijama okupljaju, a kada izađemo na terase da ih opomenemo, neretko nas gađaju i kamenjem - kaže jedan od komšija, ne želeći da mu otkrivamo identitet.

Istovremeno, policajci i i pripadnici Komunalne milicije su sa veštacima pokušavali da identifikuju vinovnike, a posao bi trebalo da im bude olakšan činjenicom da se na većini ulaza okolnih stambenih zgrads nalaze kamere za video-

-nadzor.

Gradski odbor SNS u Šapcu je najoštrije osudio vandalizam na igralištu, te podsetio na to da ovdašnje javne površine nisu prvi put na meti huligana.

- Uništavanje onoga u šta smo svi zajedno uložili novac je bezobrazno i nedopustivo. Gnušamo se svakog vida nasilja i ne postoji opravdanje da se bilo čije nezadovoljstvo, po bilo kom pitanju, izražava na ovakav način - saopštili su ovdašnji opozicioni naprednjaci.

A konferenciju za medije je na oskrnavljenom dečjem igralištu je održao i gradonačelnik Nebojša Zelenović, koji je procenio da je igralište zapalila "ista ona ruka koja je palila baklje po krovovima za vreme policijskog časa". Tvrdi i da je Komunalna milicija od policije morala da javno zatraži izveštaj o statusu istrage protiv osobe koja je uhapšena zbog "bakljade" tokom vanrednog stanja. Kaže, na kraju, i da su mu se žitelji Benske bare ranije žalili kako im je, navodno, prećeno da će "imati pakleno leto".


PROBLEM

U BENSKOJ bari je zimus započeta rekonstrukcija ulica, trotoara i igrališta, a mladi Šapčani su tražili da im se ne dira dotadašnji košarkaški tren. Potpisana je i peticija, ali pošto nije bilo dogovora sa Gradskom upravom, pa su bili organizovani i protesti.

Komentari (2)

Лазар С. Поповић

26.05.2020. 08:54

Хулиганани су велики проблем ове земље а власти целу ствар бацају подтепих јер закони, које смо преписали од ЕУ још за време Маловићке, погодују изгредницима, заштићеним ко "Свете краве". Сведоци смо да су готово сви саобраћајни знаци на аутопутевима на мети организоване банде криминалних ванадала који су их ишарали или префарбали а наша се полиција убија од досаде по касарнама. То просто здрава разум не може да разуме!?

Milivoj

26.05.2020. 08:57

Samo palite!!! Znamo ciji su potpis baklje!!! Izgorecete jednog dana u svom plamenu. Deci zapaliti igraliste, bolesno