Za rastanak sa vaspitačima deca iz vrtića u Kikindi snimila spot “S one strane duge” (VIDEO)

Novosti Online / R. Šegrt

ponedeljak, 25. 05. 2020. u 21:20

За растанак са васпитачима деца из вртића у Кикинди снимила спот “С оне стране дуге” (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Pošto ih je virus korona sprečio da iz vrtića odu uz veliko zajedničko druženje mališani završne grupe iz vrtića “Plavi čuperak” u Kikindi, na ideju vaspitača Milana Vašalića i Sonje Kiš, snimila su muzički spot za rastanak
Pošto ih je virus korona sprečio da iz vrtića odu uz veliko zajedničko druženje mališani završne grupe iz vrtića “Plavi čuperak” u Kikindi, na ideju vaspitača Milana Vašalića i Sonje Kiš, snimila su muzički spot za rastanak.


Za pesmu su odabrali čuveni hit “S one strane duge” , pa je 26 mališana, uz pomoć i podršku roditelja, putem interneta školi poslalo poruku da joj u septembru stiže nova armija prvaka. Pošto od marta ne idu u vrtić, deca su kod kuće naučila tekst pesme, jedan od očeva, Zoran Vučković, na gitari je odsvirao pesmu, deca su je otpevala u kućnom ambijentu, a onda su vaspitači montirali spot. Tako je u vanrednim okolnostima nastala izvanredna muzička poruka “čuperaka” iz Kikinde.


Tokom vanrednog stanja vaspitači su imali svakodnevnu onlajn komunukaciju sa decom, čitali su im bajke, snimali zagonetke, brzalice i druge animacije, a onda su mesec dana zajedno sa roditeljima pevušili kako bi nastao spot.


Pročitajte još: RASTANAK UZ PESMU I IGRU: Kraljevački mališani završili predškolske pripreme (FOTO)


Tako su raspevami “plavi čuperci” iz Kikinde, umesto na muzičkim festivalima u Novom Sadu, Beogradu i Somboru, gde je trebalo da učestvuju, napravili muzički zapis koji će rado gledati i kad porastu i uz koji će, možda, odrastati neki novi klinci.