KRALjEVO – Od ukupno 23 uzorka brisa iz Kraljeva koji su u četvrtak testirani u laboratoriji ovdašnjeg Veterinarskog specijalističkog instituta (VSI), jedan je bio pozitivan na kovid-19, pa je u gradu na Ibru do sada potvrđeno 12 slučajeva zaraze korona virusom.


Kako je saopštio Gradski štab za vanredne situacije, tokom sutrašnjeg dana očekuju se i rezultati analiza 44 uzorka iz Kraljeva, osam iz opštine Raška i jednog uzorka sa teritorije opštine Vrnjačka Banja.


Na području nadležnosti kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje do sada je zvanično registrovano 29 slučajeva infekcije kovid-19, od kojih 12 na teritoriji Kraljeva, 14 u Raški i tri u Vrnjačkoj Banji.


PODNETE TRI PRIJAVE


Kraljevčani spadaju među najdisciplinovanije građane Srbije kada je u pitanju poštovanje zabrane kretanja, takozvanog policijskog časa, i zabrane kretanja starijih od 65 godina.


Tome u prilog ide podatak da su u minulih 24 sata protiv samo troje lica podnete prekršajne prijave, dok kršenja mera samoizolacije, u kojoj se nalazi oko 1.200 građana, nije bilo.


Kako je saopštio Gradski štab za vanredne situacije, Odeljenje za inspekcijske poslove i Odeljenje komunalne milicije nastavljaju redovne aktivnosti na kontroli primene propisa i odluka, a naročito onih donetih u vanrednom stanju, u cilju sprečavanja i širenja epidemije zarazne bolesti kovid-19, sa posebnim akcentom na kontrolu šetališta i parkova.