Razmatraju MERE POMOĆI: Ruski vojni lekari posetili leskovačku Opštu bolnicu

Novosti Online / I.M.

ponedeljak, 06. 04. 2020. u 14:35

Разматрају МЕРЕ ПОМОЋИ: Руски војни лекари посетили лесковачку Општу болницу

Foto: GU Leskovac

Delegacija vojnih lekara iz Rusije posetila je u ponedeljak Opštu bolnicu u Leskovcu, a cilj njihovog obilaska ove ustanove je prikupljanje informacija o načinu efikasnijeg suzbijanja širenja virusa korona
Leskovac – Delegacija vojnih lekara iz Rusije posetila je u ponedeljak Opštu bolnicu u Leskovcu, a cilj njihovog obilaska ove ustanove je prikupljanje informacija o načinu organizacije svih relevantnih institucija radi što efikasnijeg suzbijanja širenja virusa korona. Oni će, nakon detaljne analize, doneti odluku na koji način Rusija može da pomogne Srbiji i njenim građanima u borbi protiv ove zarazne bolesti.

Pomoć će se, pre svega, ogledati u dezinfekciji zdravstvenih ustanova, snabdevanju medicinskom i zaštitnom opremom, tehnikom, ali i u pružanju neposredne medicinske pomoći obolelima. Lekari iz Rusije su, u pratnji gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, direktora bolnice dr Nebojše Dimitrijevića i zamenika direktora leskovačkog Doma zdravlja dr Časlava Nedeljkovića, obišli prostorije za smeštaj obolelih i način i put kojim se pacijenti primaju i smeštaju u ovdašnju Opštu bolnicu.

Oni su se upoznali i sa svim preventivnim merama za sprečavanje širenja zaraze. Ruska delagacija će boraviti u Srbiji mesec dana i za to vreme će nekoliko puta posetiti grad na Veternici. U timu koji je juče boravio u Leskovcu bio je po jedan lekar opšte prakse, epidemiolog, anesteziolog i medicinski tehničar. Gradonačelnik Cvetanović je ocenio da su mišljenja i stavovi struke kao i iskustva drugih zemalja od velike važnosti za uspešniju i delotvorniju borbu protiv virusa koja će u narednih mesec dana biti još intezivnija.