LESKOVAC – Vlasnik Motela „Predejane“ i jedan od najuspešnijih privrednika sa juga Srbije Dragan Pavlović (56) preminuo je u nedelju u niškom Kliničkom centru gde je zbog ozbiljnih zdravstvenih tegoba pre nekoliko dana transportovan iz leskovačke Opšte bolnice.

Pavlović je bio vlasnik građevinske firme koja je decenijama poslovala u Rusiji, a pre 17 godina je u svom rodnom kraju kupio čuveni Motel „Predejane“ i nastavio da ga uspešno razvija. Zahvaljujući ovom poznatom ugostiteljskom objektu opstaje i varoš Predejane, jer je veliki broj meštana u njemu pronašao svoju egzistenciju.

Pavlović je mnogo puta isticao da bez motela nema ni Predejana i to je, kako je govorio, bio jedan od njegovih motiva za odluku da počne da se bavi ugostitetljstvom. Sačuvao je radna mesta i tradiciju motela koji je, uz velika ulaganja, i obnovio. Pavlović je u leskovačkom kraju važio za velikog lokalpatriotu, zaljubljenika u Predejane, a često je pokazivao i svoju nesebičnu, humanu i dobrotvornu stranu. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje odrasle dece. Povodom smrti Dragana Pavlovića saučešće porodici je uputio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.