U zdravstvenim ustanovama u Ćupriji više lekara i medicinskih sestara zaraženo je virusom korona, što je ove sedmice potvrđeno testovima, među njima dvojica urologa.


Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, Opštu bolnicu sada obezbeđuju pripadnici Vojske Srbije, a u bolnički krug nije moguć ulazak bez zaštitne maske na licu i prethodne dezinfekcije ruku.


Obavljena je kompletna dezinfekcija bolničkog kruga i unutrašnja dezinfekcija pojedinih odeljenja, stigla određena količina zaštitne opreme za medicinsko osoblje i najavljeno još, a od ponedeljka, po najavi komandanta Štaba za vanredne situacije Ninoslava Erića, obavljaće se masovnija testiranja zdravstvenih radnika jer će i ćuprijski Zavod za javno zdravlje “Pomoravlje” imati pravo da obavlja testiranje.


Lepa vest je da je medicinsko osoblje iz Prijemno-trijažnog odeljenja Opšte bolnice negativno na kovid-19, napisao je Erić danas na svom “Fesjbuk” profilu. On je tu izneo i podatke o broju zaraženih u Pomoravskom ukrugu, zaključno sa 28. martom.


U Ćupriji su potvrđena 34 slučaja, u Paraćinu 8, Jagodini 3, Rekovcu 2 i Svilajncu jedan.