ČAČAK – SINDIKAT obrazovanja Čačak (SOČ) zatražio je u današnjnjem saopštenju od ministra prosvete Mladena Šarčevića hitno povlačenje odluke Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prema kojoj se menja kalendar rada. Predsednik SOČ-a Vladimir Adžić kazao je da je ova protest usledio posle zahteva roditelja, dece i njihovih nastavnika, koji smatraju da nikako ne treba ukidati preko neophodni odmor.

– Smatramo da su ovih dana svi neposredni učesnici obrazovnog procesa dali svoj maksimum i da je tih nekoliko dana potrebno da se sagledaju svi aspekti onlajn predavanja, a deci i roditeljima da zaslužen odmor, koji bi iskoristili za bolje organizovanje praćenja nastave. Zahtevamo hitno povlačenje takve odluke u najboljem interesu pre svega dece i roditelja, a samim tim i prosvetnih radnika – Adžić.


Adžić je ministra Šarčevića upitao “gde žurimo i sa kim se to jurimo?”


Zar nije elementarna kultura, pre donošenja ovakvih odluka, makar pokušaj međusobne komunikacije između Vas i nas? Zašto se uvek stvari lome preko kolena i odluke donose ishitreno – upitao je predsednik SOČ-a.