POŽAREVAC – U Opštoj bolnici u Požarevcu registrovan je prvi slučaj zaraze virusom korona, kod pacijentkinje iz Požarevca, stare 77 godina.

Ovu informaciju zcabično je za Novosti potvrdila Ana Jovanović, direktorka Zavoda za javno zdravlje Požarevac. Pošto je pacijentkinja pozitivna, ona će biti prebačena za Beograd, a cela Opšta bolnica biće dezinfikovana.

Osim toga, svi zdravstveni radnici koji su sa njom bili u kontaktu, moraće na testiranje i u samoizolaciju na 14 dana.

Kako smo nezvanično saznali, zaražena pacijentkinja lečena je pet dana u bolnici, ali od drugih zdravstvenih tegoba, da bi joj poslednjeg dana bio ustanovljen korona virus. Takođe prema nezvaničnim informacijama, ona je bila u kontaktu sa osobom koja je došla iz inostranstva, ali to nije spomenula lekarima.

Sada se moraju naći svi oni koji su sa njom bili u dodiru poslednjih dana, kako bi se i oni testirali. Ovo je prvi slučaj u Požarevcu, a četvrti u Braničevskom okrugu.

Pročitajte još: Ukupno troje obolelih u Jablaničkom okrugu: Kod još dve osobe potvrđen virus korona


Do sada je obolela jedna osoba iz okoline Velikog Gradišta i ona je u Begradu na lečenju, a dve su iz okoline Žabara i nalaze se u samoizolaciji, jer su u stabilnom stanju. U Braničevskom okrugu trenutno se pod zdravstvenim nadzorom nalazi oko 1.500 osoba.