VELIKO GRADIŠTE – Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, demantovao je pisanje jednog lokalnog portala, koji je naveo da će na njihovom području biti smešteno 800 migranata.

Pročitajte još: Migranti sve veći problem na severu Srbije, provaljuju i pale kuće

Ovakva informacija navedena je u tekstu u u kojem se kaže da je reč o programu koji su potpisali ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i direktor Kancelarije Nemačke razvojne banke “KfW” u Srbiji Arne Gos. „Od 800 migranta koji treba da budu smešteni na teritoriji opštine Veliko Gradište, 400 migranta biće smešteno u kasarni u samom centru Gradišta, koja će biti preuređena i adaptirana za njihov prijem, dok će ostatak biti raspoređen po napuštenim domaćinstvima“, navodi se u spornom tekstu.

Za navedene informacije Milić kaže da su uznemirujuće i neproverene. - Ističem da rukovodstvo opštine Veliko Gradište do sada niko nije kontaktirao u vezi dolaska, odnosno smeštaja migranata na teritoriju ove opštine. Takođe, nepoznat je izvor ove informacije, te su potpuno nerelevantne navedene tvrdnje – saopštio je Milić. On je dodao da, ukoliko opštinski organi budu imali bilo kakve dodatne informacije o tome da će na njihovom području biti smešteni migranti, o tome će blagovremeno obavestiti građane. -Ujedno, napominjem da smo stava da nam, kao turističkom mestu, ne ide u prilog da se migranti dosele u našu opštinu i bićemo protiv takvih namera – poručio je Milić.

Dragan Milić


APSURDNO

Milić skreće pažnju da je 10. februara na sajtu rs.n1info.com objavljen tekst pod naslovom “MUP demantuje tvrdnje o navodnom naseljavanju migranata u Srbiji“, sa izjavom načelnika Uprave granične policije, gde, između ostalog, stoji da su apsurdni navodi o masovnom vraćanju migranata u Srbiju iz zemalja EU.