Otvara se još jedna fabrika irske kompanije Aptiv: Nova šansa za 2.100 Timočana

V. Đ.

07. 02. 2020. u 07:45

Отвара се још једна фабрика ирске компаније Аптив: Нова шанса за 2.100 Тимочана

Foto G. Obrenović

Po rečima gradonačelnika Zaječara, ključnu ulogu u dovođenju "Aptiva" u grad na Timoku imao je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

IRSKA kompanija "Aptiv" jedan od svetskih lidera u proizvodnji električnih instalacija za putnička vozila, koja će, kako je najavljeno, pored dve postojeće fabrike u Srbiji, još jednu otvoriti u gradu na Timoku, u Zaječaru je organizovala Dan otvorenih vrata, koji je okupio više stotina meštana zainteresovanih za posao u ovoj renomiranoj firmi.

- Posao u zaječarskoj ispostavi "Aptiva" dobiće oko 2.100 radnika - kaže Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara. - Interesovanje je zaista veliko, jer je reč o kompaniji sa sedištem u Dablinu, koja u svojim pogonima širom sveta, upošljava skoro 150.000 radnika.

Po rečima gradonačelnika Zaječara, ključnu ulogu u dovođenju "Aptiva" u grad na Timoku imao je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, koji je, sa svojim timom, ali i predstavnicima gradske uprave, na tome radio skoro godinu.


Pročitajte i: Država gradi bolji život u Tutinu: Nova trafostanica rešava probleme sa električnim napajanjem- Reč je o grinfild investiciji, vrednoj oko 20 miliona evra - podvukao je Ničić. - Ali, i pre puštanja pogona "Aptiva" u rad, oko 700 radnika će uskoro već početi da radi u pogonima irske kompanije, koja je, za tu namenu, iznajmila poslovni prostor u halama "Gorenja" u Zaječaru. Narednih dana, razgovori sa zainteresovanima za posao biće obavljeni i u Boru, Knjaževcu, Boljevcu i Negotinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije