Država gradi bolji život u Tutinu: Nova trafostanica rešava probleme sa električnim napajanjem

M. NIĆIFOROVIĆ

06. 02. 2020. u 07:48

Држава гради бољи живот у Тутину: Нова трафостаница решава проблеме са електричним напајањем

MINISTAR Đorđević (drugi sleva) sa saradnicima i domaćinima na terenu

Opština na Pešteru uskoro dobija novu trafostanicu koja će omogućiti prosperitet

BAŠ kao što je prošlog proleća, tokom posete Tutinu, obećao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u ovoj lokalnoj samoupravi na Pešteru će uskoro biti rešeni svi problemi sa električnim napajanjem, što će omogućiti izgradnju novih privrednih pogona i ubrzaniji ekonomski razvoj.

Štaviše, izgradnja nove trafostanice u koju je Vlada Srbije uložila 250 miliona dinara, uz još 70 miliona za polje od 110 kilovolti, trebalo bi da bude završena do kraja marta.

Pročitajte i:Među 300 đaka u školi, on je poseban: Kju je dečak iz kineske porodice, ali on je "pravi Banaćanin" (VIDEO)

Gradilište nove trafostanice, koju Tutinci čekaju tri decenije, posetio je i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, koji je još jednom potvrdio da će ono što je predsednik Srbije obećao biti i realizovano.

U razgovoru sa državnim sekretarom u svom resoru Zaimom Redžepovićem, inače iz Tutina, te direktorom ovdašnjeg Doma za osobe ometene u razvoju Omerom Đondićem, ministar Đorđević je najavio i to da će veoma brzo - sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima - biti započeta i izgradnja novog objekta za ljude sa psihičkim hendikepom.
- Vlada Srbije je obezbedila sredstva za projekat koji će biti gotov do polovine ove, a početkom iduće godine bi mogli da otpočnu radovi. Tutin će dobiti ustanovu po svim standardima Evropske unije, a naši štićenici koji su, inače, iz čitave Srbije, imaće više prostora, uz znatno bolje uslove za boravak i lečenje - ističe direktor Omer Đondić, još jednom izražavajući zahvalnost predsedniku države i Vladi Srbije zbog velikog razumevanja za potrebe ovdašnje lokalne samouprave i svih žitelja Tutina.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije