U azilu vlasnice Snežane Janković u Popučkama kod Valjeva, neko je u noći između četvrtka i petka otrovao 11 pasa! Dva psa su na lečenju kod veterinara i njihovo stanje je kritično.

Pročitajte još: OTROVANI PSI U SMEDEREVU: Lutalicama u hranu ubacili smrtonosan insekticid

Od marta prošle godine, kada je u ovom prigradskom valjevskom naselju kupila plac pored rečice Krivošije, gde je smestila pse koje je prethodno zbrinula sa ulica grada na Kolubari, Snežana Janković ističe da ima problema sa komšijama. Nebrojeno puta bila je, kaže, prijavljivana nadležnim inspekcijama, uz zahteve da pse i azil izmesti iz Popučaka. Prijavili su je da, navodno, u dvorištu drži više od 30 pasa koji umiru od gladi, što je, ističe Snežana, gnusna laž.

U azilu je petnaestak pasa, koji su, naglašava, čipovani, smešteni u propisnim boksovima uz svu neophodnu brigu.- Nije im uspelo da lažima izdejstvuju izmeštanje azila, pa je posle mnogobrojnih pretnji, neko pod okriljem noći preskočio betonsku ogradu i u boksove u kojima su psi smešteni i svuda po dvorištu prosuo žuti otrov – uzrujano kaže Snežana Janković iz Valjeva.

- Policija je obavila uviđaj, nadam se da će počinilac biti pronađen i kažnjen. Uginulo je 11 pasa, a život još dva visi o koncu. Otrovali su i kerušu, koja se nedavno oštenila. Ovo je mogao da učini jedino monstrum. Ako je bio spreman da usmrti nedužne životinje, ko zna šta može da učini ljudima!DONACIJE

- Predviđeno je da u dvorištu uz prihvatilište za pse bude i sala za sterilizaciju – kaže Snežana Janković. - Od veterinara iz Ljubljane na poklon smo dobili 70 besplatnih sterilizacija, ali niko u Valjevu, na žalost, nije želeo da nam ustupi prostoriju za obavljanje te intervencije, koja bi doprinela smanjenju broja pasa na ulicama. Sve što se nalazi na placu, donacija je dobrih ljudi iz Srbije i inostranstva.