VLADA Srbije obećala je čelnicima Grada Užice da će u narednoj godini otpočeti velika rekonstrukcija Zdravstvenog centra u najvećem gradu zapadne Srbije. Preko kancelarije za javna ulaganja, u grad na Đetinji stići će oko 20 miliona evra, a lokalna samouprava će prema rečima gradonačelnika Tihomira Petkovića uložiti skoro milion evra u izradu planske i projektne dokumentacije.

- To je odluka Vlade Srbije i predsednika Republike. Plan je da se započne sa rekonstrukcijom vitalnih delova Zdravstvenog centra, da se nabavi najsavremenija oprema, čime će ovaj regionalni centar ojačati na dobrobit građana iz više gradova i opština - rekao je Petković.

Direktor Zdravstvenog centra Užice, najvećeg javnog sistema u zapadnoj Srbiji, dr Miloš Božović, najavio je da će rekonstrukcija otpočeti osavremenjavanjem Prijemno-urgentne službe.

PROČITAJTE JOŠ:
Veće ulaganje u bolnice i škole


- U februaru ćemo imati gotov projekat rekonstrukcije Prijemno-urgentne službe na oko 1.400 kvadratnih metara. Zatim će biti raspisan tender za građevinske radove, pa će posao otpočeti već na proleće - istakao je Božović. - Rekonstrukcija Zdravstvenog centra ići će u nekoliko faza. Biće izgrađen ambulantno-poliklinički blok, realizovan projekat energetske efikasnosti centralne zgrade koja ima oko 27.000 kvadrata, biće urađena konverzija grejanja sa mazuta na gas.

Uslediće, prema Božovićevim rečima, obnova svih ostalih zgrada u bolničkom krugu, a prioritet je i nabavka novog magneta i CT skenera.


NOVA OPREMA

PRETHODNIH dana, Grad Užice donirao je Službi dečje stomatologije vrednu novu opremu. Kupljena je stomatološka stolica sa dodatnom opremom, a prethodna je služila pune tri decenije. Grad je u ovdašnji Dom zdravlja u ovoj godini uložio oko 5,6 miliona dinara, a medicinari na isti iznos mogu računati i u 2020. godini.