NOVOSADSKA policija će u redovnom podneti krivičnu prijavu protiv maloetnika iz Temerina osumnjičenog za krađu. On se sumnjiči da je u subotu, oko četiri sata ujutru, iz pekare u centru Temerina, ukrao kutiju sa novcem koji su građani ostavljali u humanitarne svrhe, kako bi se pomoglo onima kojima je potrebna pomoć.

Deo ukradenog novca je pronađen kod osumnjičenog sedamnaestogodišnjaka i vraćen je Humanitarnoj organizaciji „Dete Temerina“, koje je organizovalo akciju prikupljanja pomoći.

Pročitajte još - Ponavljali su pljačka, a ja izađite napolje! Dramatična ispovest radnika koji je goloruk uspeo da odbrani kladionicu od naoružanih pljačkaša! (VIDEO)

Prema nezvaničnim saznanjima, u kutiji se nalazilo oko 10.000 dinara, koje su građani Temerina, ostavljali u staklenoj kutiji u pekari. Sedamnaestogodišnjak je potrošio polovinu te sume, a ostatak je nađen kod njega i vraćen Humanitarnom udruženju.

Milan Pađan, predsednik organizacije „Dete Temerina“, zahvaljuje policiji u Temerinu na brzoj reakciji i pronalasku osobe koja je otuđila donatorsku kutiju sa novcem namenjenim za socijalno ugroženu i bolesnu decu u opštini Temerin.