Vučević i novi ambasador Francuske: Dogovorena saradnja u oblasti kulture

J.S.

18. 10. 2019. u 15:25

Вучевић и нови амбасадор Француске: Договорена сарадња у области културе

Foto: Vučević i Falkoni (Grad Novi Sad)

U gradskoj kući u Novom Sadu, gradonačelnik Miloš Vučević priredio je danas prijem u čast novopostavljenog ambasadora Republike Francuske u Beogradu, njegove ekselencije Žan Luj Falkonija
U GRADSKOJ kući u Novom Sadu, gradonačelnik Miloš Vučević priredio je danas prijem u čast novopostavljenog ambasadora Republike Francuske u Beogradu, njegove ekselencije Žan Luj Falkonija.


Sagovornici su se saglasili da je veoma značajno za saradnju na svim nivoima to što su dve zemlje u povoljnim bilateralnim odnosima. Pomenuli su i nedavnu posetu Srbiji predsednika Francuske Emanuela Makrona koji se sastao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.Tada je naglašena obostrana želja da se radi na intenziviranju saradnje u oblastima bezbednosti i odbrane, evropskih integracija Srbije, ekonomske saradnje, kulturne razmene i frankofonije.


Pročitajte još: Miloš Vučević: Dobra poruka za investitore


Današnjem sastanku Vučevića i Falkonija prisustvovali su i direktor Francuskog instituta i šef Odeljenja ambasade za kulturu i saradnju Manuel Buar, kao i rukovodilac ogranka Francuskog instituta u Novom Sadu Vladimir Marinković.


Oni su sa razgovarali o frankofoniji i razmeneni kulturnih sadržaja i uputili čestitku Novom Sadu na prestižnoj tituli Evropska prestonica kulture 2021.godine.


Izražena je obostrana težnja da se saradnja na polju kulture proširi i da sepripreme projekti vezani za 2021. godinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije