DRAMA KOD TRSTENIKA: Divlja Morava odnela čoveka, pronađen samo traktor (FOTO)

S. Babović

05. 06. 2019. u 12:16

Porodična drama u ataru poplavljenog Selišta. U utorak uveče kući se nije vratio V. C. (60). Komšinica Zorica Dunjić oko sedam sati uveče čula dozivanje

ДРАМА КОД ТРСТЕНИКА: Дивља Морава однела човека, пронађен само трактор (ФОТО)

Foto: S. Babović

Nestanak meštanina V. C. (60) iz Selišta kod Trstenika bio je samo so na ranu celom kraju, gde se već tri dana bore protiv posledica izlivanja reka i potoka. Nestanak nesrećnog meštanina prijavljen je Policijskoj upravi Kruševac u utorak oko 22 sata, a sat vremena kasnije u potragu na terenu uključili su se i pripadnici MUP, Sektora za vanredne situacije, sa dobrovoljcima.

- Čovek je krenuo u pravcu njiva, ka Zapadnoj Moravi, ali mu se izgubio svaki trag. Na vidiku nije bio ni traktor kojim je upravljao, izgubio mu se svaki trag u ataru Selišta - otkriva izvor "Novosti".

Posle trinaest i po sati potrage priobalja Zapadne Morave, pronađeno je mesto gde se nalazio traktor, ali je potraga obustavljena zbog otežanih uslova, ogromne količine blata i mulja. Mesto na kom je locirana poljoprivredna mašina, bilo je pristupačno samo bageru i u pomoć su pozvani ronioci iz Beograda.

Meštani Selišta su u šoku. Niko nije mogao da pretpostavi da će doći do tragedije. Nestalog komšiju znaju kao otresitog, vrednog i dobrog čoveka.

- Oko sedam sati smo muž i ja bili na obali Morave, kad smo čuli da neko doziva, zvučalo je kao jauk - svedoči za Novosti" Zorica Dunjić, meštanka Selišta. - Kažem ja da neko viče. Najpre mi se činilo da se čuje od lovačkog doma. U blizini ima vir. Muž i ja smo bili s druge strane reke, zvuk je dolazio sa druge strane obale, iza vrbaka, od koga se ništa nije videlo. Čulo se dva-tri puta, pa se utišalo. Koliko je Morava nadošla, ja nisam smela da priđem blizu.


Porodica nestalog nije želela da govori za medije. Veći deo Selišta je bio praktično pod vodom još od ponedeljka, od ranih jutarnjih sati, kada je počela da divlja Riljačka reka i počela da plavi kuće i dvorišta. Pod vodom se našlo 80 kuća. Situacija se nakon dana mirovanja ponovo pogoršala u sredu po podne. Riljac, Poljna, Mala Sugubina, Selište, ali i Velika Drenova, Medveđe, Milutovac našli su se pod udarom reka, pritoka i manjih nabujalih potoka.


OGROMNA ŠTETA

- Poplave su nanele velike štete u prethodna tri dana, gotovo da nema sela gde se nije izila neka voda - navodi, za "Novosti", Aleksandar Ćirić, predsednik Opštine Trstenik. - Sva raspoloživa mehanizacija je po kritičnim mestima, sprečena je još veća šteta. Više od 300 stambenih, pomoćnih i ekonomskih objekata je bilo pod vodom u jednom trenutku, ali i više od 3.000 hektara zemlje. Narednih dana saniraćemo posledice i trebalo bi da prođu ekipe za deratizaciju, kako bi sprečile potencijalne epidemije.

Komšinica Zorica Dunjić

Policiji je otežan posao jer je Selište pod vodom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije