Leskovčani ponovo najbolji ribolovci

J. STOJKOVIĆ

28. 08. 2018. u 06:49

Nadomak Surdulice završena sedma manifestacija nazvana "Vlasinska somovijada"

Лесковчани поново најбољи риболовци

Pobednički tim sa kapitalcem

RIBOLOVAČKA ekipa iz Leskovca predvođena Igorom Arsićem treću godinu zaredom postala je šampion sedmog izdanja tradicionalne sportsko-rekreativne manifestacije nazvane "Vlasinska somovijada". U konkurenciji 70 takmičara raspoređenih u čak 23 ekipe sa juga Srbije, Igor i njegov sin Vladimir, te njihov prijatelj Srboljub Tošić su poslednjeg dana minulog vikenda iz jezera izvadili dva soma. Jednog od 42 (dugog čak 110 centimetara), a drugog od 27,5 kilograma.

Drugo mesto je osvojila ekipa iz Žitorađe - Branko Đošić, Nenad Kostić i Marko Ivanović - sa takođe dva trofeja, ali od 13 i 11,5 kilograma. Treći su Surduličani Časlav Marinković, Veljko Marinković i Radmilo Stojanović, sa "trofejima" od 12 i 11 kilograma.

Organizatori manifestacije - klub sportskih ribolovaca "Vlasinsko jezero - pastrmka" i Turistička organizacija Surdulice - kažu da je ukupno ulovljeno deset somova koji su zajedno bili teški 134,5 kilograma, a najuspešnije ekipe i takmičari, među kojima su bili dečaci i devojčice od devet godina, dobili su vredne nagrade i diplome.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije