Rojs King je nekrunisani kralj Roma na Balkanu

Vlada Ilić

11. 03. 2018. u 08:05

Ројс Кинг је некрунисани краљ Рома на Балкану

Rojs King obožava skupocene automobile marke "rols-rojs" / Foto Privatna arhiva

Rojs King najpoznatiji Rom na Balkanu, uživa u svom raskošnom životu. Iz rodnog Vrbasa pre 40 godina otišao u Rim

MOJE ime je Rojs King. Rojs - od marke mog omiljenog automobila "rols-rojsa", koji vozim već tri decenije, a King jer me Romi širom sveta smatraju svojim kraljem.

Ovako, za "Novosti", govori pedesetdevetogodišnji "romski kralj", koji je, iz rodnog Vrbasa, pre 40 godina, s roditeljima otišao u Rim, i u njemu ostao da živi. Tamo je uspeo da stvori svoju malu imperiju. Rojs je čuven u svetu po svojim snimcima i fotografijama na društvenim mrežama, koji imaju više miliona pregleda. Njegov galantan život, "obojen" skupim automobilima, kazinima, vilama, noćnim životom, već godinama fascinira Rome iz svih krajeva sveta, a posebno one iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Hrvatske. On je i inspiracija mnogim pevačima sa ovih prostora koji su mu posvetili svoje pesme - do sada su snimljene četiri, od kojih su najpoznatije one Bekija Bekića i Branka Amzića, a Rojs nam otkriva i da će pevačica Jana uskoro objaviti pesmu o njemu.

- SVAŠTA sam u životu radio, ali nikada nisam bio kriminalac. Najviše para napravio sam radeći sa automobilima, kupovinom i prodajom uglavnom skupocenih kola. Živeo sam u mnogim gradovima Evrope, ali sam se skrasio u Rimu - rekao nam je Rojs. - Danas vozim "rols-rojs" koji vredi više od 200.000 evra i imam svoju kuću u Rimu. Živim život punim plućima, jer je život jedan i moramo ga kvalitetno provesti. Zato me ljudi vole...

IMENA IMAM ja i svoje ime koje sam dobio po rođenju, ali njega niko ne zna, i pravo da vam kažem, i ja sam ga zaboravio. Davno su me prvo zvali Džipsi King, ali kada sam počeo da vozim isključivo "rols-rojs", prozvali su me Rojs King. Tako me danas znaju u celom svetu - rekao nam je King.

Kazina, žene, automobili i muzika obeležili su klipove koje Rojs objavljuje na društvenim mrežama. Kaže da se kockao širom sveta, da je gubio i dobijao veliki novac. Sada, međutim, odlazi u kazina, ali više ne seda za sto s ruletom.

- Danas dobiješ 50.000 evra, ali za pet-šest dana izgubiš toliko i još više. Kocka nikome nije dobro donela. I dalje ponekad odem do kazina, samo radi navike, ali se ne kockam - kazao nam je Rojs. - Uvek sam u društvu lepih dama. Ženio sam se šest-sedam puta, ni sam ne znam tačno. Imam dva sina - Mohameda i Daria, i ćerku Kraljicu, a supruga mi je Baša.

ROJS često organizuje razna druženja i svetkovine u svojoj velelepnoj kući, ali i po raznim restoranima i klubovima širom Evrope. Tu ga redovno prate pevači sa domaće estrade, od kojih su mu mnogi prijatelji.

Rojs King voli muziku


- Družio sam se sa Sinanom Sakićem, Ackom Nezirovićem, Ljubom Aličićem, a najveći prijatelji su mi Stoja, Jana, Džej i Beki Bekić. Pevači znaju da sam široke ruke kada je u pitanju plaćanje pesama. Tako sam za jednu pesmu najviše platio 6.000 evra. Ali ne žalim ni za čim. To su pare koje su date za život, kvalitetan život - poručio je Rojs.

Njegova najveća opsesija ipak su skupoceni automobili, posebno "rols-rojsevi". Najskuplji koji je vozio bio je "rols-rojs fantom", koji je vredeo više od 400.000 evra. - U "rojsu" ste neko drugi. U njemu ste gospodin koji zavređuje pažnju svih oko sebe. Zato volim taj automobil - zaključio je "romski kralj".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Анти Антифа

11.03.2018. 08:27

На шта је спала Италија од како су американци и енглези донели "слободу" 1943

SASA

12.03.2018. 10:04

Na zapadu kad odes trazi fabriku gde rade romi da se zaposlis, jer ako uopste rade u fabrici rade tamo gde se ne zapinje. Nasi romi u Nemackoj, centar Ofenbah, deo Franrurkta, drze sve konce u rukama, devojke, oruzje, vozacke dozvole itd. I sad ovaj lik prodaje finocu.