KRALjEVO – U požaru koji je u popodnevnim satima pod još nerazjašnjenim okolnostima izbio na lokalnom putu Godačica – Staro selo, na obronku Gledićkih planina, tridesetak kilometara od Kraljeva, srećom niko nije povređen, a gotovo u potpunosti je izgoreo autobus koji saobraća na ovoj relaciji.

Kako saznajemo, u momentu izbijanja požara u autobusu se nalazilo dvadesetak đaka koji su se vraćali sa nastave iz osnovne škole u Godačici. Nedaleko od Starog sela, upravo đaci su i primetili da je u već prilično dotrajalom vozilu izbio požar i o tome odmah obavestili vozača.

Pročitajte još: Zapalio se autobus na Ibarskoj magistrali

- Vozač je zaustavio autobus i deca i ostali putnici su brzo izašli napolje. Dok nisu stigli vatrogasci i policija, vozač je i sam pokušao da ugasi vatrenu stihiju, ali je autobus ipak gotovo potpuno izgoreo – kaže jedan od đačkih roditelja.

– Trudeći se da što pre izađu iz autobusa, mnoga deca su u panici zaboravila da ponesu svoje rančeve sa knjigama, tako da su oni stradali u požaru. Najvažnije je da su sva deca dobro, mada su uznemirena, kao i njihovi roditelji.

Pročitajte još: Izgoreo autobus, kilometarska kolona vozila na autoputu kod Jagodine (FOTO)

Više okolnosti pod kojima se požar dogodio biće poznato nakon istrage koja je u toku.