Trajal oprema egipatsku vojsku

S. BABOVIĆ

sreda, 09. 12. 2015. u 06:47

Трајал опрема египатску војску

Miloš Nenezić i Muhamed Usama Abdel Rahim

Vredan ugovor o isporuci zaštitnih maski potpisan u kruševačkoj korporaciji. Po protokolu fabrika bi radila narednih 10 godina

Predstavnici Korporacije "Trajal" i egipatske vojske potpisali su ugovor vredan 1,1 milion dolara koji se odnosi na isporuku zaštitnih maski za ovu godinu, a potpisan je i protokol o redovnom isporučivanju opreme za potrebe egipatske vojske u narednih 10 godina.

S realizacijom ugovora kreće se u martu, a u "Trajalovoj" Fabrici zaštitnih sredstava započeta je proizvodnja.

- Naredno potpisivanje ugovora biće u julu 2016, i taj ugovor će, kao i svaki naredni, vredeti 1,1 milion dolara - napominje Miloš Nenezić, generalni direktor "Trajala". - Zaštitna maska je simbol naše industrije i važno je to što je potpisan ugovor s vojskom koja se svrstava među 10 najjačih u svetu, a svakako je jedna od najbrojnijih.

Uniformu egipatske vojske trenutno nosi čak 500.000 redovnih vojnika, a sama vojska ima milion rezervista i još 31 milion obučenih ljudi koji mogu biti angažovani u svakom trenutku, a to su u praksi svi Egipćani od 18 do 49 godina.

Muhamed Usama Abdel Rahim, zastupnik egipatske vojske i "Trajala" u ovoj zemlji, podvlači da su proizvodi kruševačke fabrike dobro poznati u Egiptu:

- "Trajal" ima kvalitetne proizvode i do sada smo poslovali bez ikakvih problema On podvlači da su proizvodi kruševačke fabrike dobro poznati u Egiptu.

Isporuka zaštitnih maski sa sobom "povlači" i distribuciju druge robe i saradnju na različitim nivoima između vojske i srpskog preduzeća. Za sam "Trajal" koji upošljava 1.164 radnika ovo je važan posao, a glavni preduslov je obnovljena saradnja sa Vojskom Srbije, što se uzima kao značajna referenca za inostrane poslove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije