Stara Pazova: Bazeni vredni 500 miliona

B. B. MIJIĆ

11. 05. 2011. u 21:53

Počela igradnja kompleksa od sedam bazena, od onih za decu do olimpijskog. Ostvarujemo san naših žitelja - kaže Jovan Tišma, direktor Direkcije za izgradnju

STARA PAZOVA - Direkcija za izgradnju opštine Stara Pazova, potpisivanjem ugovora sa izvođačem radova, konzorcijumom "Jedinstvo" iz Sevojna, počela je gradnju kompleksa sportsko-rekreacionih bazena. Između Stare i Nove Pazove, na površini od blizu tri hektara, biće izgrađeno sedam bazena, od onih za decu do olimpijskog, uz ulaganja veća od 500 miliona dinara.

- Ostvarujemo san naših žitelja - izrazio je zadovoljstvo Jovan Tišma, direktor Direkcije za izgradnju, prilikom potpisivanja ugovora sa izvođačem radova. - Prva dva bazena će već u avgustu primiti prve kupače a, u narednih nekoliko godina, bićemo i organizatori velikih plivačkih takmičenja.

Jedinstven u Vojvodini kompleks sportsko-rekreacionih bazena služiće za potrebe, kako običnih rekreativaca, tako i plivača vrhunskih profesionalaca. Gradiće se u tri faze. Prva faza je, praktično, već počela. Obuhvata izgradnju dečjeg bazena, površine 600 metara kvadratnih, i dva otvorena bazena za odrasle, površine 700 metara kvadratnih, uz sve prateće sadržaje.

FINANSIJE POZAMAŠNU investiciju, vrednu više od 500 miliona dinara, opština nije u mogućnosti sama da isfinansira. Za kupljeno zemljište podignut je dugoročni kredit, projekti su finansirani iz budžeta, a izgradnju će "pogurati" Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Najatraktivniji objekat u okviru druge faze, čija izgradnja je najavljena za dogodine, podrazumeva izgradnju otvorenog olimpijskog bazena dimenzija 50 h 25 metara, površine 1.250 metara kvadratnih sa tribinama za 2.050 gledalaca.

Kako bi omogućili vrhunskim sportistima pripreme tokom cele godine, a rekreativcima mogućnost uživanja, u trećoj fazi je predviđena izgradnja zatvorenog bazena dimenzija 25 h 12,5 metara (više od 300 kvadratnih metara površine) i tribine sa 100 gledalaca.

- Efikasno je rađeno od ideje do početka radova. Nema razloga da bude drugačije do konačnog cilja - smatra Goran Jović, prvi čovek lokalne samouprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

konacno...krenulo

12.05.2011. 08:42

konacno je krenulo da se ozbiljno investira i na toj strani grada,da,grada jer je to na samo 10 km od zemuna i u toj zoni radi brdo ljudi!kako tako nek se pokrece nesto.jos samo da se odluce da se pozabave ozbiljnim pitanjem izgradnje bolnica u prigradskim opstinama.kome god da se nesto desi u provinciji,voze ga u urgentni centar,pa umre covek dok ga prevezu po svoj ovoj guzvi do bolnice!u svakom slucaju jedan veliki kompliment za ljude koji se zalazu za ovakve stvari,nesede skrstenih ruku!bravo

Staropazovcanin

12.05.2011. 16:50

Bravo, predlazem ubopoku da odmah preispita nacin kupovine zemljista za bazen , da direktora pita sta je sa stetom prilikom izgradnje kanalizacije od S. Pazove do N. Pazove, o cemu postoji nalaz vestaka predat u sud u S. Pazovi pre vise godina, sta je sa fabrikom lekova koju je zapoceo ni manje ni vise g Zarubica na izlazu iz S. Pazove prema Indjiji, zatim da vide kako je prodat III sprat u zgrade opstine S. Pazova, kako je izgradjen novi "trzni centar" i.... sve su to poslovi za ubopok !!!

Staropazovcanin

12.05.2011. 20:42

@Staropazovcanin - Samo da dodam; Berislav M. je zaista dobar covek i siguran sam da bi on ovo mnogo drugacije napisao , ali ima problem, sin mu je zaposlen u opstini S. Pazova pa onda nema kuda, ja mogu i da ga razumem i ovim putem ga pozdravljam, (voleo bih da se neko osmeli pa da sve ovo napisano proveri na terenu)!!!