Рукометни репрезентативац Србије Вања Илић рекао је данас да ће његова екипа учинити све да победи Швајцарску у предстојећој утакмици у квалификацијама и пласира се на Европско првенство 2020. године.

Рукометаши Србије играју у недељу од 18 часова у Новом Саду против Швајцарске, одлучујућу утакмицу у квалификацијама за Европско првенство. Србија је у среду победила Белгију и потребна јој је победа за пласман на турнир.

"Показали смо у Белгији да заиста вредимо, да смо одличан колектив и да се полако склапа све како треба. Прва утакмица са Белгијанцима није била мерило, што смо и показали у другој утакмици. Честитао бих момцима на сјајној игри, али то смо оставили иза себе. Не задовољавамо се једном победом. Спремамо се за Швајцарце, за утакмицу године за све нас", рекао је Илић за сајт Рукометног савеза.

Србији је потребна минимална победа како би као једна од четири најбоље трећепласиране екипе прошла даље, док би јој победа од шест и више голова донела друго место.

"Не размишљам о разлици. Треба изаћи на терен и дати све за победу, а колико ће бити, гол или 10 голова, није толико пресудно. Волели бисмо да добијемо што убедљивије, да будемо други, али свако од нас би потписао било какву победу, само да се пласирамо на Европско првенство", навео је Илић.

Он је додао да је екипа анализирала игру и тим Швајцарске.

"Највећи адут им је сјајни Енди Шмид. Све креће од њега, међутим, верујем да ћемо имати решења за њега. Ако будемо дали све од себе, не сумњам у успех", рекло је лево крило српске репрезентације.

Илић је додао да би екипи много значила подршка пуне хале и позвао навијаче да дођу у недељу у Спенс. Улаз у халу је бесплатан уз резервисане улазнице.