MOK: ZOI neće biti produžene uprkos odlaganjima pojedinih takmičenja

Beta

12. 02. 2018. u 14:07

Ima mnogo vremena. Tokom takmičenja postoje i rezervni termini. U ovoj fazi, pitanja o produženju su prerano postavljena - rekao je portparol MOK-a Mark Adams

МОК: ЗОИ неће бити продужене упркос одлагањима појединих такмичења

Ilustracija Foto: Beta/AP Photo/Michael Probst

Portparol Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Mark Adams rekao je danas da Zimske olimpijske igre u Pjongčangu neće biti produžene.

Zbog loših vremenskih uslova, pre svega jakog vetra, organizatori su odložili i promenili termine pojedinih takmičenja, zbog čega su postavljana pitanja o mogućem produženju Igara.

"Ima mnogo vremena. Tokom takmičenja postoje i rezervni termini. U ovoj fazi, ta pitanja su prerano postavljena", rekao je Adams.

Zbog jakog vetra nisu počela takmičenja u alpskom skijanju, a Igre se završavaju 25. februara.

Adams je rekao da su odlaganja tipična za alpsko skijanje i da MOK nikada "ne bi doneo odluku koja bi takmičare dovela u opasnost".

Tokom današnjeg takmičenja u snoubordu u disciplini sloupstajl takmičari su imali problema sa jakim vetrom, zbog čega nisu održane kvalifikacije i treća serija.

Prema prognozi, očekuje se da će se krajem nedelje popraviti vremenske prilike, da će vetar oslabiti i da će temperatura biti viša.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije